Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normális a szex után rögtön...

Normális a szex után rögtön pisilnem kell?

Figyelt kérdés
Férjemmel tervezzük a babát és minden szexnél elmegy bennem de előfordul,ahogy ma is hogy utána kell pisilnem.Mitől lehet?Felfáztam azért?Vettem egy intim mosakodó gélt és mióta használom viszkedek.kivűl.Ez mitől lehet?Alergiás lennék rá vagy fertőzésem van és azért.
2008. dec. 19. 22:00
 1/5 anonim válasza:

Szia!

Nekem is pisilnem kell utána, és ez teljesen természetes, sőt egészséges is. A babával nem függ össze.

Viszketés: inkább pár napig most ne használd a mosakodót, majd kezdj el újra azzal tisztálkodni, s meglátod, hogy mi váltotta ki a viszketést.

2008. dec. 19. 22:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi így megnyugodtam!Úgyis megyek kedden dokihoz ha gond van úgyis észre veszi nem?Patikában lehet venni intim mosakodót?
2008. dec. 19. 22:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja,az nem írtam le,hogy ma óta kelemetlen szaga van a folyásomnak.Okozhatja az intim mosakodó gél?
2008. dec. 19. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem hogy nem baj, hogy pisilni kell utána, de jobban is teszed, ha pisilsz, előtte is, nemcsak utána, ezzel is nagyobb eséllyel megelőzhető a hólyaghurut, ami - saját tapasztalat - nagyon kellemetlen és fájdalmas tud lenni. Én mostmár mindig megyek szex előtt is, meg utána is (ha kell, ha nem). A teherbeesést nem befolyásolja, én is teherbe estem 12 hete :)
2008. dec. 20. 08:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Az intim mosakodógél sztem nem okozza a kellemetlen szagú folyást. Általában ezek olyan készítmények, amik nagyon érzékeny bőrre is jók. Egyébként a nőgyógyászom azt mondta, hogy a "Sába" intim lemosó a legjobb, meg magyar termék is:) Kb 800 Ft, patikában recept nélkül kapható.

Irrigálhatsz(kiöblíted bizonyos időközönként a hüvelyed, "zuhanyoztatod") is, a DM-ben lehet kapni irrigátort nem drágán, abba teszel vizet, és feloldassz benne egy tablettát, vagy csepegtetsz bele irrigáló folyadékot. Kétféle van ezekből: 1) savas hatású, ami a savas irányba tolja el picit a hüvelyed Ph-ját, és a 2) lúgos hatású, ami savas Ph-értékű hüvelyre javallott. A Ph-t Te is le tudod mérni lakmuszpapír segítségével(azt is lehet a DM-ben kapni), de egyszerűbb, ha a nőgyógyász megvizsgál, és felírja, hogy milyen tablettát/folyadékot kell venned az irrigáláshoz.

Fontos még, hogy az irrigálást nem szabad túl gyakran végezned -kb egy héten egyszer-, mert feleslegesen kimosnád a kül. ásványi anyagokat a hüvelyedből. Bőven elég tehát hetente egyszer, ha erős a folyás, hetente kétszer.

Ja és az irrigáló folyadékot a gyógyszertárban szokták kikutyulni. Vigyázz, hogy csak annyit tegyél a vízbe, amennyit előírnak(ez a hígítás mértékétől függ), ha többet teszel, kimarja a hüvelyedet és ordítassz!

2008. dec. 28. 15:03

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!