Mi(k) a jele(i) a prolaktin túltermelődésnek?
Figyelt kérdés
A múlt hónapban késett 18 napot. Elmentem dokihoz, ő elküldött uh-ra, ott mondták, hogy minden rendben. Utánna következő napokban megjött. Mondtam a dokimnak, hogy elég sok gondom volt sokat idegeskedtem. Azt mondta attól is késhetett várjunk 1 hónapot (1 ciklust) és ha gond lesz menjek vissza csinálunk vérvételt mert lehet prolaktin túltermelés is. Most meg már ez idegesít mitől lehet sosem volt hormonális problémám.2008. jan. 1. 21:22
1/1 anonim válasza:
Nem írtad mennyi idős vagy,de általánosságban a tejelválasztás a prolaktinoma egyedüli tünete, sok nőbetegben azonban megszűnik a menstruáció (amenorrea) vagy ritkábbá válnak a menstruációs ciklusok is. Prolaktinoma esetén nőkben gyakran jelentkeznek hőhullámok, vagy a szexuális együttlétet zavaró hüvelyszárazság, az alacsony ösztrogénszint következtében. A magas prolaktinszint mindkét nemben terméketlenséget okozhat.
Nagy prolaktinoma esetén a tumor nyomást gyakorolhat a közvetlenül az agyalapi mirigy feletti agyterületekre, így fejfájást vagy egyes látóterekre kiterjedően vakságot okozhat.
De ne aggódj ÁLTALÁBAN néhány napos gyógyszeres kezeléssel elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!