Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló és menstruáció?

Fogamzásgátló és menstruáció?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. 3 hét gyógyszer és 1 hét szünet. A menstruációm első napján kezdtem el szedni. Viszont a következő menstruációm az egy hét szünetben jött meg. Ez normális ? Ugyanúgy az egy hét szünet eltelte után szedjem a következő adagot?

Előre is köszönöm a segítséget.

2022. jún. 9. 14:29
 1/7 Metionin ***** válasza:
100%
Igen. Nekem pl. mindig az utolsó szemtől számított 4. napon jön meg. Simán el kell kezdeni szünet után az új adagot.
2022. jún. 9. 14:42
 2/7 anonim ***** válasza:

A szunetben kell megjonnie es a szunet utan folytatod a szedest.

De kerlek olvasd el a betegtajekoztatot sokszor, szep nagy darab lap, ott minden le van irva, azt se art tudni elore, hogy mi van akkor, ha kimarad egy szem, stb.

2022. jún. 9. 14:47
 3/7 A kérdező kommentje:
2. Válaszoló. Elolvastam a beteg tájékoztatót de ezzel kapcsolatban semmi nincs írva. Azért is kérdeztem meg itt. Köszönöm az eddigi válaszokat. Egyébként nem tudom fontos információ-e, hogy PCOS miatt lett nekem felírva és a gyógyszer szedése előtt is mindig össze-vissza jött meg. Csak azt gondoltam, hogy a gyógyszer mellett mindig ugyanakkor fog meg jönni.
2022. jún. 9. 15:19
 4/7 Metionin ***** válasza:
3. Ugyanakkor fog, de nem az eredeti ciklushoz viszonyítva, hanem már a mesterségeshez, amit a gyógyszer szabályoz. Mert ugye ez nem menstruáció, hanem megvonásos vérzés.
2022. jún. 9. 15:23
 5/7 anonim ***** válasza:

Gyogyszer mellett mindig ugyanakkor kene, hogy megjojjon.

Nem ez az elso ciklusod foggatloval? Mert ha igen, akkor mibol gondolod, hogy nem lesz pontos?

De pcos-re ez a leheto legrosszabb dontes volt, a tuneteket talan elnyomja, de mivel nem szedheted eleted vegeig, ezert ha abbahagyod, triplan jon majd a baj. Sajnalom, hogy ez az orvos ennyire behuzott a csobe, hozzaertot es endos dokit is kene keresni.

Ja es ir-t is nezetni.

2022. jún. 9. 15:23
 6/7 A kérdező kommentje:
5. Válaszoló. Tetőtől talpig ki vagyok vizsgálva és a város egyik legjobb nőgyógyászához mentem. Tudom jól, hogy nem a legjobb módszer de ha lenne betegségem ha nem akkornis szednék fogamzásgátlót. De akkor ezek szerint nyugodtan szedjem a gyógyszert? Nem baj ha az 1 hetes szünetben vérzek?
2022. jún. 9. 18:11
 7/7 anonim ***** válasza:
De nem ertem, mikor akarsz menstrualni? Arra van a szunet, hogy akkor jojjon meg. Nem ertem, hogy most pontosan mi is a baj :D
2022. jún. 9. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!