Milyen hormonális problémára utalhat a pattanásos hát és a hajhullás egy 30 éves nő esetében?
A táplálkozásnak is nagy szerepe lehet benne.
Mit gondolsz mennyire érkezel egészségtelenül?
Sajnos nagyon. Illetve kevés vizet is iszom.
Az erős hajhullásom már akkor kezdődött, amikor még fogamzásgátlót szedtem. A pattanásosodás csak a fogamzásgátló abbahagyása után jelentek meg, de azok a tabletta szedése előtt is voltak (tinikoromban), viszont több mint fél év eltelt és a pattanások csak egyre rosszabbak. Tudom, endokrinológus, tervben van, csak most megint elkezdtem szedni a tablettát... Így tudom, hogy pl hormonvizsgálatot nem tudnak csinálni.
Inkább kezdj egy életmód váltással.
Több folyadék, főleg víz, és egészséges táplálkozás zöldségekkel, gyümölcsökkel.
Szia! Elvileg a pcos-ben a magas tesztoszteron miatt is tud kialakulni hajhullás.
Én sima nőgyógyászhoz mentem el, mert nekem a ciklusom sem volt normális, és kiírt hormonvizsgalatra. Nálam nem igazolódott a magas tesztoszteron :/ de a hajam nagyon kiritkult :(
Én is nagyon sokáig (majd 10 év) szedtem fogamzásgátlót. De nekem már mellette is megjelentek a tünetek. A hosszan tartó fogamzásgátló szedés mellett megjelenhetnek vitaminhianyok is, egy ideje szedek többfélét, nagy változást nem hozott :(
Köszi a válaszod. Nőgyógyásznál én is voltam nem rég hüvelyi ultrahangot csinált, a hajhullás miatt nekem nem javasolt hormonvizsgálatot, csak kiírt valami vitamint, ami mondanom sem kell, semmit nem ért..
Nekem egyébként nincs egyéb tünetem, "csak" a pattanások és a hajhullás.
A ciklusom rendben van, és akkor is rendben volt, amikor nem szedtem a bogyót. Ezért nem tudom, hogy valóban hormonálisan van e gond vagy sem :/
Hajhullás lehet valamilyen hiány betegségtől. A pattanás meg simán alkati kérdés is lehet, amire rátesz egy lapáttal a nem megfelelő étkezés. Tejtermékek és gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülendők.
Tudom, mert én is ilyen vagyok. Kutya bajom, de sokszor nincs önkontrollom az étkezés terén. (Túl sok édesség) Egyből látszik is a bőrömön. Szerencsére az ellenkezője is. Ha sikerül egészségesen étkezni, egyből jobb minden. Megéri.
Rá kell valahogy feküdnöm! Sajnos ilyen téren roppant gyenge vagyok, de tudom, hogy csak rajtam múlik.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Szia,
Én javasolnám az étrend változtatást.
Sok víz, tejet és zsíros dolgokat próbáld meg kihagyni és nézd, hogy változik-e valami.
Kitartást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!