Kirúghatnak a munkahelyemről nagy műtét utáni táppénzen?
Figyelt kérdés
Két hét múlva lesz a műtétem, utána 6 hét táppénzt mondott az orvos. Már meg kellett volna műteni, csak mindig elhalasztották a kovid miatt, utána pedig szívproblémák miatt halasztódott a műtét. Burkoltan megfenyegetett a kedves vezetőm, hogy nagyon vigyázzak....2022. máj. 31. 12:13
1/9 anonim válasza:
És melyik a fontosabb? Bár én egy ilyen munkahelyről műtét nélkül is mennék máshova.
2/9 anonim válasza:
Táppénz alatt nem rúghat ki. Az ilyenekbol lehet jó kis munkaugyi pert indítani.
3/9 anonim válasza:
Ha ki akarnak rúgni ugyis talàlnak rà indokot.
Az egészég az elsö!! Én is egy keserü lecke àràn tanultam meg ezt.
4/9 anonim válasza:
Táppénz alatt nem. De amint visszamész, igen.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A műtétről tudnak, nem titkoltam, egy éve szóltam, hogy sajnos ez várható. Októberben meg is lett volna, de sajnos elhunyt a férjem, így olyan állapotba kerültem, hogy nem vállalták a szívproblémáim miatt. Akkori vezetőm nagyon emberséges volt, de sajnos tavasszal nyugdíjba ment, az új vezető fenyegetett meg ma. Ha visszamegyek táppénzről kirúghatnak azt tudom, de táppénz alatt remélem nem.
2022. máj. 31. 13:08
6/9 anonim válasza:
Nincs rá joguk, amíg betegállományban vagy. Utána más a helyzet, de alapos indok kell. Ha megtennék akkor sem jó perre menni, mert ha meg is nyered, nyugtod nem lenne.
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2022. máj. 31. 16:38
8/9 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy már nincs az hogy táppénz alatt "védett" valaki...
9/9 A kérdező kommentje:
Közben írt egy kedves hozzászóló privátban, hogy közölhetik a felmondást táppénz idő alatt, de csak miután vissza megyek dolgozni, onnantól indulhat a felmondási időm. Bízom benne hogy nem küldenek el a műtét miatt, mert a munkámmal sosem volt probléma, többször is mondták hogy nagyon meg vannak elégedve velem.
2022. máj. 31. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!