Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Test hőszabályozásán lehet...

Test hőszabályozásán lehet valahogy javítani?

Figyelt kérdés

A feleségemről van szó. Nyáron szenved a melegtől. Most 26 fok van a lakásban, és már patakokban folyik az izzadsága, néha ki van pirosodva is. Télen 18 fokban pedig meg akar fagyni, 3-4 réteg ruha mellett is fázik.

Tavaly rájöttünk, hogy ez azért van, mert külső hatásra sokkal jobban változik a testhőmérséklete, mint kellene. Most 37°C, lázmérővel mérve. Nem lázas, nyáron mindig ennyi, sőt 38-ig is fel szokott menni. Télen meg 35°C körül van mikor fázik. Télen például fagyit nem is tud enni, mert kapásból el kezd reszketni, mert leviszi a testhőmérsékletét.

Ezzel lehet valamit kezdeni? Van erre valami kezelés vagy valami?

2022. máj. 22. 09:00
 1/5 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem a nők nagy része érzékenyebb a hőmérséklet válrozásoka, nekem eddig 3 bartánőm volt (ez nem reprezentatív minta azért de na ) és mindegyikőjük nagyon fázott már 18 fokba, az abalak nyitás este mindig egy harc volt, vagy hogy a radiátor mennyire fűtsön, mert én meg jobban szeretek hűvösbe aludni.

na lényeg a lényeg, ezen nem tudsz változtatni, nincs ilyen csodaszer, és szeritnem ez nem is valami hiba, nincsenek elromolva, csak másképpen élik meg mint mi

2022. máj. 22. 09:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja és azért írtam ebbe a kategóriába, mivel úgy vettük észre, hogy ez női probléma. Melóhelyemen pontosan ugyan ez van. Egy nagy csarnokban dolgozok, ahol vegyesen vagyunk férfiak és nők. Ősszel, mikor 20 fok alá csökken a hőmérséklet, akkor a nők kivétel nélkül elkezdik keresni a kabátot a pulóver fölé, és panaszkodnak a főnöknek hogy nagyon hideg van. Férfiak 2/3-a ilyenkor még pólóban van. Feleségem munkahelyén is ugyan ez van, és hallás alapján máshol is. Szóval ez egy női probléma alapvetően.
2022. máj. 22. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Sportolni kell rendszeresen, és akkor sokat javul a dolog.

Emellett le kell állni az olajok fogyasztásával, és átállni állati zsírra.

2022. máj. 22. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:
89%
Pajzsmirigye rendben van?
2022. máj. 22. 09:22
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
A feleséged mondjuk elmehetne orvoshoz, mert ez nem normális jelenség
2022. máj. 22. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!