Görcsölés menstruáció kezdetekor? Lehet endometriózis?
Lehet az előjele, persze, de azért egy pár órás fájdalomnál nem gyakori, hogy más betegség álljon mögötte.
Az utolsó mondathoz hozzá tenném, hogy teljesen normális ha fáj, csak a fájdalom mértékétől és idótartamától függ
Endometriózisnál azért sokkal jobban tud fájni, azt nem szokták kibírni gyógyszer nélkül. Egyik ilyen barátnőm gyakran a padlón fetrengett már fájdalmában és munkába sem tudott menni 2 napig. Őt most műtötték ezzel.
Webbetegen ezt találtam: “A menstruáció alatt valamilyen mértékű kismedencei görcsös fájdalom teljesen természetes, azonban az endometriózistól szenvedő nők általában sokkal súlyosabbnak írják le a menstruációs fájdalmat, illetve beszámolnak arról, hogy a kellemetlen érzés idővel súlyosbodik.”
Nekem nincs ilyenem szerencsére, a menstruáció első 2 napjában viszont én is tapasztalok fájdalmat, mintha össze akarnák nyomni a méhemet, de nem fáj annyira, hogy kelljen gyógyszer. Ez normálisnak számít. Ha aggódsz, menj el kivizsgálásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!