Mi a candida diéta lényege, és arra lennék még kíváncsi, hogy mennyire hatásos?
Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 11:59
1/2 anonim válasza:
Keress rá a neten, nagyon durva diéta, alig lehet benne enni valamit.
Cukrot semennyit, kenyérből csak élesztő nélküli tönkölyt, finomított lisztet sem szabad, sajtból 1-2 fajtát, pl. mozarella, az első szakaszban hús is alig, gyümölcsből is csak párat.
Kolléganőm csinálta, doki javasolta, és hatott. Viszont egy másik doki utólag azt mondta neki, hogy nagyon nagy baromság.
2/2 Szeltner Zoltán válasza:
Nekem már volt gondom a candidával egy intenzív antibiotikum kúra után. Én nem tartottam a szigorú diétát, hanem nagy adagú probiotikumot fogyasztottam és mellé gomba ellenes gyógyszert szedtem hosszabb ideig (Nizoral illetve Diflucan felváltva két hónapig. Ezután maradtam a napi 2X probiotikum plus szedése mellett, és a tüneteim azóta nem jöttek vissza. Édességet azóta is fogyasztok, de ha tehetem, a legtöbb italt édesítőszerrel iszom. Emellett sok light colát iszom, melynek savanyú pH-ja véd a candida elszaporodása ellen. Tehát nem kell magunkat felesleges diétával kínozni, és próbálni kell egészségesen élni sok mozgással, mert ezek edzik az immunrendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!