Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a candida diéta lényege,...

Mi a candida diéta lényege, és arra lennék még kíváncsi, hogy mennyire hatásos?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 11:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Keress rá a neten, nagyon durva diéta, alig lehet benne enni valamit.

Cukrot semennyit, kenyérből csak élesztő nélküli tönkölyt, finomított lisztet sem szabad, sajtból 1-2 fajtát, pl. mozarella, az első szakaszban hús is alig, gyümölcsből is csak párat.

Kolléganőm csinálta, doki javasolta, és hatott. Viszont egy másik doki utólag azt mondta neki, hogy nagyon nagy baromság.

2010. szept. 16. 12:07
 2/2 Szeltner Zoltán válasza:
Nekem már volt gondom a candidával egy intenzív antibiotikum kúra után. Én nem tartottam a szigorú diétát, hanem nagy adagú probiotikumot fogyasztottam és mellé gomba ellenes gyógyszert szedtem hosszabb ideig (Nizoral illetve Diflucan felváltva két hónapig. Ezután maradtam a napi 2X probiotikum plus szedése mellett, és a tüneteim azóta nem jöttek vissza. Édességet azóta is fogyasztok, de ha tehetem, a legtöbb italt édesítőszerrel iszom. Emellett sok light colát iszom, melynek savanyú pH-ja véd a candida elszaporodása ellen. Tehát nem kell magunkat felesleges diétával kínozni, és próbálni kell egészségesen élni sok mozgással, mert ezek edzik az immunrendszert.
2013. szept. 16. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!