Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nőgyógyászom azt mondta van...

A nőgyógyászom azt mondta van egy kis méhszáj sebem. Azt mondta ne törödjek vele. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 08:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha nem bízol meg a nőgyógyászodban, akkor keress fel inkább egy másikat.

Mi itt laikusok vagyunk, akik ráadásul nem is láttuk, milyen sebről van szó. Tényleg jobban hinnél nekünk, mint annak, aki évekig tanult az orvosi egyetemen? :(

2010. szept. 16. 08:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Valóban, fő a bizalom! Ha a rákszűrés eredménye nem mutat rosszabbat P2-nél, nem kell beavatkozni. Meg is gyógyulhat magától, vagy szokták ecseteléssel "edzeni".
2010. szept. 16. 08:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem is van. Nekem azt mondta a dokim, hogy szülésig nem érdemes vele semmit csinálni. Akkor azért mentem orvoshoz, mert 2 menszesz között is volt vérzésem. Néhányszor ecsetelték, azóta semmi problémám vele (ez kb. 5 éve volt). A rákszűrésen nem volt rosszabb P2-nél az eredményem sosem.

De valóban igaz, ha nem bízol meg az orvosban, nyugodtan elmehetsz másikhoz is, kérdezd meg mit mond erről.

2010. szept. 16. 08:52
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem megvárja, mi lesz belőle, elmúlik vagy nagyobbodik, 1-2 év is eltelhet közben. Ha rendszeresen jársz dokihoz, nincs mitől félned.

Egyszer el kellett mennem egy dokihoz sürgősen, akit nem ismertem, a barátnőm ajánlotta, mert gombám volt. Közölte, hogy operálandó méhszájsebem van, de ne aggódjak, ha terhes lennék (nem voltam), simán kihordhatnám a babát, de majd menjek vissza. Nem mentem, halogattam. Közben találtam egy másik dokit, aki másfél év múlva nyomát sem találta. Örülök, hogy nem ugrottam bele a műtétbe, tök fölösleges lett volna. De azt azóta sem tudom, hogy tényleg volt-e gond, vagy csak pénzt akart keresni egy fölösleges műtéttel.

2010. szept. 16. 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem egy kis probléma ez, amivel ne kellene foglalkozni. De tényleg: amíg P2-es az eredmény, addig minden ok. Nekem P3 volt, mondta a dokim, hogy valószínűleg egy kicsit be van gyulladva a méhszájsebem. Kúp kúra, egy hét múlva újra rákszűrés: P3. Javasolt műtét: méhszájplasztika. Még szerencse, hogy beleegyeztem. Kiderült, hogy rákos volt a seb, de még nem terjedt és osztódott szét. Elég volt a műtét, mert ép szélekkel letudta szedni a doki. Szóval nem kis dolog egy méhszájseb!!!!!! Ja, évente jártam szűrésre... Műtét után havonta ;)
2010. szept. 16. 09:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudom, de csak megnézetném mással is. Nem tart sokból, meg csak fontos az egészség. Nekem is azt mondta a doki, hogy van egy nagyon pici, de így is 5 hónapig kellett járnom ecsetelésre, mert nem akartam, hogy később műtét legyen belőle.
2010. szept. 16. 14:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. A statisztika szerint 10 nőből 9-nek van méhszájsebe. Kisebb vagy nagyobb, de eléggé nőgyógyász függő, hogy azt mondja kezeljétek- e vagy nem foglalkozik vele. Nekem nem volt túl nagy, tehát nem volt panaszom, de 2x fagyasztotta, és 1x ecsetelte. Az eredményem midig tökéletes volt.

A méhszájplasztikát már komolyabb fázisban szokták alkalmazni, ha pl leválik a sebből egy darab és vérzik.

Szerintem egy lelki ismeretes doki kezeli.

2010. szept. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!