Ha valaki sokáig szűz, vagy netán az is marad, akkor is kell rákszűrés, vagy hanyagolható? Mi a megoldás?
Hát én 1 ilyen esettel talalkoztam eddigi pályafutásom során. Ő egy 40-50-es éveiben járó szűz nő volt.
A rakszures nála igazából kontrasztanyagos kismedence MR volt.
Na mar most a sima rakszures kb 10 ezer forint, ez a típusú mr vizsgálat meg vagy 100 ezer.
Nem épp költséghatekony.
Nem árt ha jár az ember rákszűrésre.
De ha jól gondolom a kérdező azt akarja tudni, hogy méhnyakrákot lehet-e kapni ha valaki nem él nemi életet. Nem leszel méhnyakrákos ha nem élsz nemi életet. Ezt egy vírus, vagy baktérium okozza ami a férfi nemi szerven van.
A rák nem ragályos mint az influenza.
Ha a méhnyakrákot akarja elkerülni az ember használjon mindig óvszert. Illetve ne vegye a szájába az izét.
Kérdező, a méhnyakrákot több dolog is előidézheti: pl. hpv vírus 1-2 törzse, amely szexuális úton terjed, tehát a kicsapongó szexuális élet, vagy akár egy rosszul megválasztott partner, aki túl van már sok tucat szexpartneren is elősegítheti. Nem 100 %, de ha a felmenők között előfordult, az is növelheti az esélyt.
Tehát, ha nem élsz szexuális életet, és nem volt a felmenők között, akkor az esélye elhanyagolható. De rögtön hozzá kell tenni, hogy bárkiben bármilyen rák kialakulhat, a fene sem érti ezt a tetű betegséget... Tüdőrákot kaphat olyan, aki sosem dohányzott; bőrrákot, aki sosem szolizott vagy napozott ész nélkül, stb.
Mondjuk én a te helyedben a méhnyakráktól kevésbé tartanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!