Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Okozhat kellemetlen szagot...

Okozhat kellemetlen szagot odalent a sok tejtermék vagy édesség?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek mindennemű tejterméket, és persze édességet is…

A kérdés az, hogy ezek fogyasztása okozhatja-e a hüvely kellemetlen, savanyú szagát?

Nincs semmi nemi fertőzésem, voltam orvosnál.

Nincs sok folyásom, főleg csak az ovuláció időszaka alatt, mint ahogy az legtöbbeknél.

A baj csak az, hogy kellemetlen szagot érzek, sokszor nadrágon keresztül is, pedig én is tiszta vagyok és a ruháim is mindig tiszták, a fehérneműim pamut anyagúak.

Ha esetleg járt már valaki így, vagy esetleg tudna tippet adni, hogy min kéne változtatni, örömmel fogadom!!

Köszönöm előre is!

26/N

2022. ápr. 13. 14:28
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
Tisztasági betétet használj
2022. ápr. 13. 14:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Kedves 2-es!

Köszönöm a roppant udvarias választ, amivel mentem is valamire.

Nem vagyok igénytelen, minden nap fürdök, rendben tartom mindenemet, sőt, gyantáztatom is magam, így bökős sem vagyok.

Intim mosakodót is használok, egészséges életmódot folytatok, nem iszom és nem is dohányzom.

Ezt az undorító megnyilvánulást pedig tartogasd azoknak, akiknek valóban jogosan mondanád ezt.

2022. ápr. 13. 14:37
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Nekem a kávénál van ez. Ha gyakran kávézok, odalent ilyen büdi leszek. Pedig én is használok intim mosakodot, alaposan lefürdők.
2022. ápr. 13. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Igen, okozhat. A candida pl. pont ezektől szeret nagyon szaporodni a bélrendszerben, az pedig kihat a hüvely flórara is. Próbálj kicsit csökkenteni ezeken, több nyers zöldséget enni és vizet inni!
2022. ápr. 13. 15:00
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
Ha a bacik elszaporodnak, és felborul a hüvelyflóra egyensúlya, az tud kellemetlen szagot okozni. Esetleg egy tenyésztést érdemes lenne kérni, bár tudom, hogy SzTK-s dokik nem szeretnek ezzel foglalkozni. Nekem egyszer a vizeletem volt nagyon erős szagú, tenyésztésen derült ki, hogy egy baktérium okozta. Antibiotikum 3 nap alatt megoldotta. Esetleg még első körben hüvelyi probiotikumot kipróbálhatsz.
2022. ápr. 13. 15:18
 6/8 anonim ***** válasza:
81%
A sok édességet szeretik a gombák.
2022. ápr. 13. 17:35
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Lehet, hogy olyan dolgokat mondok, amiket már tudsz, de azért biztos ami biztos leírom.

Előtte én is hozzáadom a többedik megerősítést, hogy a gomba szereti az édességet és a tejtermékeket, ezért érdemes limitálni.

De közben:

1. A szappant soha ne használd a hüvelyedben és vízzel se nyúlj be oda. A hüvely savas környezete segít abban, hogy ne szaporodjanak el a bacik és a gombák, és ezt nagyon felboríthatod a lúgos szappannal.

2. Amikor mosakodsz, akkor előröl hátra. Először elöl mosd meg magad, majd hátul és hátulról soha ne nyúlj előre, mert odahozhatod a bacikat.

3. Csak is illatanyag nélküli intim szappant használj. Az illatos fajta irritációt okozhat és ettől is lehet szagod.

Remélem nem veszed kioktatásnak, csak gondoltam leírom, ha lehet nem is neked, de ha esetleg olvassa valaki ezt a kérdést, mert nem meri feltenni magának vagy mert nézelődik, akkor hátha segít nekik.

2022. ápr. 13. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó kis candida lehet. A tejtermékkel es az édességgel pedig tovabb “hizlalod”.

Tenyésztést csinalt az orvos vagy ránézésre mondta hogy nincs semmi bajod?

2022. ápr. 13. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!