Mire utalhat ez?
Fiatal lány vagyok (21), nemi életet nem élek. Természetesen el fogok menni orvoshoz, ettől függetlenül gondoltam megkérdem, hátha ha valakinek volt ilyen/hasonló meg tudja osztani a tapasztalatait.
Pár napja vettem észre, hogy viszket a hüvelybemenet. Tisztálkodom rendszeresen (napi min. 1, ha úgy adódik 2) és alaposan. Eleinte nem gondoltam semmi rosszra, mert voltam pár napot nyaralni és ott azt a tisztálkodószert használtam amit a hotel kihelyezett a hotelszobában, olvastam, hogy a szokatlan szer is okozhatja.
Aztán ma zuhanyzásnál vettem észre, hogy az állaga ilyen darabos. Színe fehér, nem büdös. Hozzá kell tenni fürödtem wellnessben a héten, lehet ott szedtem össze valamit.
Mi lehet ez? Gombás fertőzés? Hogy zajlik ilyen esetben egy nőgyógyászati vizsgálat?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha nem viszketsz, nincs szaga stb akkor lehet csak betúrósodott a huvelyvaladek. Előfordul barkinel.
A ciklussal amugyis változik az allaga.
Egyébként az intim területet bőven elég napi 1x megmosni. Tiszta vizzel persze lehet többször is. És csak kívül.
Gombás fertőzésnek tűnik a leírtak alapján.
A kérdésedből nem derül ki egyértelműen, hogy szűz vagy-e, vagy csak mostanság nem élsz nemi életet, de ha elmondod, hogy szűz vagy, nem nagyon fognak macerálni.
Az orvos egy vékony mintavételi pálcikával (mint a fültisztító) kenetmintát vesz a hüvelyváladékból, és elküldi elemzésre.
Vagy csak bekukkant, és a panaszaid alapján kiírja a megfelelő szert.
Vagy nem is vizsgál, csak felírja a tünetek alapján a gyógyszert.
Tényleg eléggé orvosfüggő.
Szűz vagyok, de olykor-olykor használok pl.: tampont és sosem fájt vagy ilyesmi úgyhogy a macerálás sem zavarna.
A problémám inkább az, hogy magánban se találok időpontot csak min. 3 héttel későbbre. Az egyetlen (magánrendelés) amit eddig a rendszer szabadnak mutatott egy (mások elmondása, köztük édesanyám szerint is) olyan orvoshoz van aki állítólag elég bunkó:/
Ettől függetlenül lefoglaltam meg telefonálgatok még, de röhejesnek tartom hogy még magánrendelésre is csak hetekkel később lehet időpontot szerezni...
Szerintem gomba, lehet a medencében szedted össze.
Én a helyedben vennék a gyógyszertárban canesten combit, azt elhasználnám. Valószínű el fogja mulasztani. Ha esetleg nem, még mindig foglalhatsz időpontot dokihoz.
Amúgy a szappannal, tusfürdővel való intim tisztálkodás nem tesz jót. Fiatal lány voltam, mikor a doki az intim mosakodóra mondta, azt se - tiszta vízzel. És azóta semmi bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!