Az normális, hogy egy nyolc éves kislánynak szörösödik a hónalja?
Ma már tényleg egyre korábban érnek a gyerekek...
Ez rengeteg mindentől lehet, környezeti és hormonális okok ugyanúgy kiválthatják.
Orvost kellene megkérdezni.
Nekem is volt általános iskolában olyan osztálytársam, akinek 10 évesen jött meg az első havivérzése...
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__1035..
Ez az én kérdésem volt. Igen, az enyémmel is ez a helyzet. Vidd el orvoshoz a biztonság kedvéért.
Az én lányom is nyolc éves, és szőrösödik a hónalja, sőt, már máshol is van neki egy-két szál. Én megkérdeztem a dokit. Múltkor nem tudtam hova rakni a gyereket, mikor méhnyakra mentem, hiába zártam be a szekrénybe, ordított :) úgyhogy magammal vittem. Mondta a doki, hogy azért is jó, hogy elhoztam, mert ha nem is nézi élesben a mintavételt, de elmagyarázta közben neki, hogy mi történik. És ez a mai világban nagyon fontos, hiszen ők már hamarabb fejlődnek.
Én 12 évesen azt hittem, meg fogok halni, azért vérzek, a lányom meg már így fel van készülve. Neki valószínű, ahogy Nektek is, előbb fog megjönni.
Az orvos mondta, hogy semmi baj nincs a szőrökkel, egyre korábban jelennek meg.
Ne aggódj!!! (Csak vegyél egy perselymalacot, és dugdost bele a százasokat a kozmetikusra :))
az én lányom is korán kezdett szőrösödni, és 11 évesen jött meg neki...
a fiam 7 éves, és egyik nap nyaggatott, hogy nézzem meg neki ott lent, mert szőrös. azt hittem, a pihékre gondol, így legyintettem, de addig nyúzott, míg megnéztem, és ledöbbentem..nem tévedett...
ez örökség is lehet, mert az apja családja volt ilyen korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!