Ha attól tartok terhes vagyok, akkor a nőgyógyász csinál tesztet?
Terhes teszthez ez még túl korai, de ha elmész írhatnak fel valami tablettát.
Nekem 15évvel ezelőtt már írtak fel olyat, amit 1 hónapig kellett szedni, ami elmarta a gyereket ha egyáltalán volt a hasamban, de az nem volt mégsem olyan durva gyógyszer, mint az esemény utáni tabi.
Mert pl vettem gyógyszertárban simán ilyen esemény utánit is, de attól utána 3 hónapig össze-vissza vérezgettem, meg néha görcsölt a hasam. Szóval az nem olyan jó :)
Az eseményutáni még talán belefér, de minél később veszed be a 72 órán belül, annál kevésbé biztos a hatása. Milyen tesztet csinálna a nőgyógyász? Két-három nappal az aktus után (ha volt megtemékenyítés) a megtermékenyített pete vándorol a petevezetőből a méh felé. A 7-10. nap környékén beágyazódik, innentől lehet terhességről beszélni, innentől termeli az embrió a HCG-t. Utána még 4-5 nap, míg a pisiben kimutatható szintet ér el.
Ezért van az, hogy az aktus után MINIMUM két hét, mire a legérzékenyebb teszt mutat valamit. Legelőször teszttel lehet kimutatni a terhességet, amikor a teszt elszineződik, akkor a nőgyógyász még nem lát semmit az ultrahangon. Ennyit a biológiaóráról.
A lényeg: rohanj eseményutániért. De nem értem, hogy miért kellett ezen három napot gondolkozni...
26/N
Miért nem csinálsz tesztet te? 1-2 ezer Ft a patikában vagy a DM-ben, típustól függően. Kb. 2 hetes terhességet kimutatnak, előtte a doki sem látja.
A 72 órásba akkor férsz bele, ha szombaton este csináltátok, de akkor azonnal rohanj a dokihoz. Mondjuk minél később veszed be, annál kisebb a hatékonysága.
Az egyik válaszoló által említett, 15 éve használt cucc nem tudom, mi lehetett, de jelenleg Magyarországon nem létezik abortusztabletta.
Köszönöm a válaszokat. Végül nem mentem dokihoz, mert nem sokkal miután feltettem a kérdést, megjött. Tudom, hogy ez nem garancia, de az aggodalmam oka annyi, hogy megszakításosan csináltuk, és nem vagyok biztos benne, hogy időben vette ki.
Legfeljebb csinálok egy tesztet 2 hét múlva.
Köszönöm a gyors segítséget még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!