Hogyan tudnám megelőzni az antibiotikumos kezeléstől esetlegesen fellépő hüvelygombát?
Beteg vagyok, amire kaptam antibiotikumot és a leggyakoribb mellékhatások között van a hüvelygomba. Van valami módszer, hogy ezt el tudjam kerülni?
Mint például, hogy probitikumot szedek a bélflóra helyreállítására a kúra alatt és után.
Előre is köszönöm!
Oke harmas, de van az ugy, hogy nem tudod meguszni az antibiotikumot. Nem kell minden szarra bevenni, de igenis van letjogosultsaga. Orulj neki, hogy 15 ev alatt nem voltal komolyan beteg.
Egyebkent kerdezo tokmindegy melyiket valasztod, en konkretan a dm-bol vettem multkor valamit, az is jo volt.
Sajnos tüdőgyulladásom van, így elkerülhetetlen az antibiotikum.:/
Kedves első, köszönöm a segítséged, akkor választok valamit!
Bakteriális a tüdőgyulladásod? BTW ez olyan eset, amikor tényleg indokolt lehet sajna, de elég nagy károkat tud okozni.
Olyan terméket válassz, amiben prebiotikum is van! Az a baj, hogy ezek a pro/pre biotikumos kezelések (bár szükségesek ilyenkor), azért nem állítják vissza a flórák teljes spektrumát. A hüvelynél ezt az idő tudja megtenni. A bélnél pedig a nehezen emészthető rostok és szénhidrátok széles skálájának fogyasztása. Pl. inulin (kajában, nem kiegben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!