Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rákszűrés eredménye az alábbi?

Rákszűrés eredménye az alábbi?

Figyelt kérdés

[link]

Az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán fertőzésekre szűrtek-e, és hogy azért nincs semmi bejelolve nálam, mert teljesen negatív a lelet, vagy nem is nézték ezeket? Továbbá kérdeztem a nőgyógyászt, hogy azt kimutatja-e az sztk-s szűrés, hogy HPV fertőzött vagyok-e, erre azt mondta nem, csak a fizetős. Ennek ellenére látok egy HPV-s részt a leleten, a laphám alatt, szerencsére semmit nem jelöltek be rajta, tehát ez azt jelenti, hogy nem vagyok HPV-s, vagy nem is vizsgáltakra arra, és ezért hagyták üresen? Bocsánat az értetlenkedésért.

2022. márc. 21. 11:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A rákszűrésnél nem csinálnak sem tenyésztést, sem HPV vizsgálatot. Csak vannak kórokozók, amik láthatóak lehetnek a mikroszkópban (pl. gombafonalak, trichomonas), és vannak olyanok, amelyek jellegzetes elváltozásokat okoznak a sejtekben, amik szintén láthatók lehetnek (HPV, herpes). Szóval nem láttak ezekre utaló jeleket, de ettől meg lehet HPV fertőzésed…
2022. márc. 21. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha rákszűrésre mentél, nem volt semmi más probléma, nem mondott semmit se az orvos, csak megcsinálta a rákszűrést, akkor csak azt vizsgálták.

Ez egy sablon nyomtatvány. Csak a rád vonatkozó részt kell nézni, ami a rákszűrés volt.

2022. márc. 21. 11:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, ez esetben magánba kéne menni, hogy egyértelműen kiderüljön. Köszönöm a választ.
2022. márc. 21. 11:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy sima mikroszkópos lelet, ami a tünetmentes HPV fertőzést nem mutatja ki. Ha kíváncsi vagy arra, hogy van-e HPV fertőzésed, akkor erre célzott PCR tesztet kell csináltatni, amit szintén hüvelykenetből végeznek.

Egy sima mikroszkópos vizsgálatból esetleges kezdeti rákos sejtelváltozást vagy gomba és/vagy baktériumos fertőzést lehet megállapítani.

2022. márc. 21. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha előre szólsz, akkor itt is megcsinálták volna, az adott kenetet tudták volna ez irányba is vizsgálni, csak fizetni kell érte.
2022. márc. 21. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!