Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meddig fájhat egy spirál? Ez...

Meddig fájhat egy spirál? Ez normálisnak tekinthető ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
2 hete rakattam fel hormon nélküli rézspirált, a legkisebbet. Még nem szültem soha. Minden nap görcsöl azóta a hasam, hol többet, hol kevesebbet és nagyon enyhe pecsetelő vérzésem is van. Ez még belefér és javulhat, vagy valószínűleg nem nekem való a spirál és le kell majd szedni a kontrollon? (Kontroll a felrakástól számított 1 hónap, ha csak nincsenek elviselhetetlen tüneteim.)

2022. márc. 21. 10:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

DE, a 3-as válaszában kérdezte! ERRE válaszoltam.

Másrészt órtam hormonmentes alternatívát is, legalább olvasd el, amibe bele akarsz kötni!

2022. márc. 21. 20:51
 12/16 A kérdező kommentje:

Első: én pont a kevés kockázat és mellékhatás miatt választottam a spirált. Az óvszert el akartuk hagyni a párommal. Ha nem válik be, akkor nyilván használni fogjuk, de nekem sosem volt orgazmusom gumival, azóta meg minden 2-3. alkalommal van. Nem is a párom erőltette, hogy váltsunk.

Én úgy tudtam, hogy a spirálok az egyik legbiztosabb módszer, 99%-os Pearl index-szel.

2022. márc. 22. 08:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Azért ilyen magas az indexe, mert ezt nem te alkalmazod, hanem "ott van", a gyógyszer, óvszer, pesszárium, stb meg attól függöen, mennyire korrekt módon használják, lehet elég rossz hatásfokú is.

A fö gond az, hogy tényleg igen sok nönek okoz rákot, illetve az állandó enyhe gyulladás miatt meddöséget.

2022. márc. 22. 17:25
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem találtam sehol cikket vagy infót a rákról. A meddőség sajnos elég gyakori hormonális fogamzásgátlóknál is.
2022. márc. 22. 17:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Rákról én sem hallottam!

Nekem volt fent egy hónapig, folyamatosan nagyon erősen véreztem, ki kellett venni.

De ha megszokod, lehet, hogy nagyon be fog válni.

2022. márc. 22. 17:47
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon minimális elszíneződés van még a hüvelyválladékomban, de szerencsére nem vérzek, az első menzeszem is 5-6 napig tartott, utána kezdődött a pecsételő vérzés, ami elhúzódott.

Remélem megszokom, mert nagyon kényelmes megoldás lenne.🙏🏼

2022. márc. 23. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!