Mit tegyünk, hogy megszabaduljunk a gombás fertőzéstől?
A nőgyógyászom szerint folyton kibillen a hüvelyflórám egyensúlya. Ezt pedig azt eredményezi, hogy a candida gomba időnként túl szaporodik. Ez elég sűrjen előfordul. Használok hüvelykúpokat erre a problémára. Olyat ami fertőzéste van és olyat ami a hüvelyflórát igazgatja. Sokat kipróbáltam már de csak elő fordul.
Viszont nekem nem mindig van tünete. (Viszketét, piross hüvelybemenet, repedezés, túrós folyás) ezek volt hogy előfordultak, de nem minden esetben. Onnan tudtam hogy valami lehet nem oké, hogy a férjemen is piros viszkető pöttyök jelennek meg. Ő is szedett tablettát és krémeket. De akárhogy óvakodunk és szedem a hüvelykúpokat vissza tér. Már sok nőgyógyásznál megfordultam de a problémát nem oldottuk meg. Most legutóbb épp folyt a kezelés amikor a férjemnek előjöttek a tünetek. Mind ketten rendszeresen tisztálkodunk stb.
Jah és terhesség alatt is előfordult most van egy 6 hónapos kisfiam. Nem e lehetnek a hormonok. Előtte csak ha antibiotikumos kezelésem volt fordult elő. Ilyen hamar kibillen a flórám egyensúlya?
Nekem a cukor minden nap előfordul az ételeim között. A cukor elhagyása is lehet egy megoldás.
Nem szokott magas lenni a cukrom , sosem megy 110 fölé éhgyomornál.
Biztos, hogy egyáltalán gomba, csináltak tenyésztést akkor is, amikor nem volt tüneted?
Nem akarok leszólni senkit, de sok nőgyógyász szerint csak a gomba van a világon, mindenre és bármire gombaellenes gyógyszert írnak fel. A valóságban pedig elég ritka, hogy teljesen tünetmentes legyen egy gombafertőzés. A közelmúltban én is hasonló helyzetben voltam, minimális tüneteim voltak, hónapokig szedtem/használtam mindenféle gombaellenes gyógyszert, semmit nem hatott egyik sem. Aztán másik orvoshoz mentem, aki felírt egy antibakteriális kúpot, amitől egyből meggyógyultam.
Az állandó hüvelyi gyógyszerhasználat is okozhat krónikus gyulladást, hosszú időre felboríthatja a hüvelyflórát. Lehet, hogy érzékeny vagy valamelyik gyógyszerre, vagy pont a férjed allergiás valamire, amit használsz, ha még "maradt bent" belőle minimális mennyiség, amikor szexeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!