Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az éjszakai műszak bezavarhat...

Az éjszakai műszak bezavarhat a menstruációs ciklusba?

Figyelt kérdés
2022. márc. 11. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Bár én csak laikusként írok, de az éjszakai műszak alapból megborítja a szervezet ütemét, nem gondolnám, hogy pont a menstruáció lenne ez alól kivétel.

Ha csinálod pár hónapig, azt mondom oké... De 10 év éjszakázás után (váltásban) nem kell csodálkozni bármilyen krónikus betegségen. Beteggé teszi az embert.

2022. márc. 11. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:
59%

Bele bizony!

Ahogy az emésztésedbe is!

Ill. pontosítok: nem az éjszakai műszak csinálja ki az embert, hanem a váltott műszak. Érthetetlen számomra, hogy ahol több műszakban dolgoznak emberek, ott miért nem állandó éjszakások vannak (természetesen korrekt műszakpótlékért), vagy legalább sokkal ritkábban váltanának műszakot (mondjuk évente), mert az sokkal kevésbé viselné meg a szervezetüket.

2022. márc. 11. 21:05
 3/4 anonim ***** válasza:
50%

1-es vagyok

A 2-es tökéletes választ írt. Én is ezért zárójeleztem a váltott szót, hiszen az készíti ki az embert. A heti váltás gyilkos. Pont mire a szervezeted beállna valamire, akkor váltasz. Egyik héten akkor alszol amikor eszel és aktív vagy, majd utána akkor eszel és vagy aktív, amikor alszol.

Én a húszas éveim elején dolgoztam 3 műszakban 1 évet, akkoriban én szerettem és bírtam is nyilván (nem volt alvászavar vagy bármi egyéb), de én 1 évig csináltam és azóta 1x sem. Most 32 leszek, van olyan munkakör amit ezért nem vállalok el (nem gyár). Mert már nem bírnám hosszútávon.

Persze éjszakáznak rendőrök, mentősök is, de nem összekeverendő egy 3 műszakos gyári melóval. Ezen hivatást űzők 12/24 óráznak, ami azt jelenti hogy egy ilyen műszak után sokszor 5-6 napig nem is dolgoznak, tehát 1 hónapban kb. 10-12 munkanapot dolgoznak le. Viszont 1 gyárban napi szinten tolja az ember, heti váltásban. Ez a gyilkos. Ezért mondtam, 1-1 alkalom, vagy folyamatosan pár hónapig még elmegy, de hosszútávon inkább ne!

2022. márc. 11. 21:14
 4/4 A kérdező kommentje:
A menstruációdra milyen hatással volt?
2022. márc. 12. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!