Lehet-e kapni vény nélküli fogamzásgátló tablettát a
gyógyszertárban?
Figyelt kérdés
Anyám sosem vitt el orvoshoz engem, beszélgetni sem lehetett vele róla és még ő hívja magát törődő anyukának.
Az utóbbi időben viszont eldöntöttem, hogy fogamzásgátló tablettát szeretnék használni. Az lenne a kérdésem, hogy vannak-e olyanok amelyeket vény nélkül is megtudok vásárolni a gyógyszertárban vagy muszáj elmennem nőgyógyászhoz konzultálni előtte?
Nincs vény nélküli fogamzásgátló. A tablettát első alkalommal csak nőgyógyász szakorvos írhatja fel.
2022. márc. 11. 15:26
2/12 anonim válasza:
Felnőtt nő vagy. Már rég elmehettél volna orvoshoz. Gondolom a háziorvoshoz sem ő kísér már el 🤷🏻♀️
2022. márc. 11. 15:29
3/12 anonim válasza:
20 évesen nem anyádat kéne hibáztatnod, hogy nem tudsz időpontot kérni a nőgyógyászhoz, hogy eleve megvizsgáljon és UTÁNA írjon fel fogamzásgátlót, ami egy hormonális gyógyszer.
Szóval tessék csak szépen magadat elvinni orvoshoz.
2022. márc. 11. 15:29
4/12 anonim válasza:
Nincs. Elmész nőgyógyászhoz, megvizsgál, ha volt trombózis a családban, azt tudnia kell, mert ha neked is van rá hajlamod, akkor nem szedhetsz fogamzásgátlót. 1 doboz 3 havi adag, ha van szakorvosi javaslatod, akkor a háziorvos is felírja a későbbiekben, nem kell minden alkalommal nőgyógyász.
2022. márc. 11. 15:34
5/12 anonim válasza:
18 éves korod után bátran mehettél volna...
2022. márc. 11. 15:48
6/12 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy Magyarországon nem lehet kapni vény nélkül fogamzásgátlót.
Aki meg egyből ítélkezni kezd, az nézzen már magába! Semmi elítélendőt nem látok a kérdező kérdésében. Nyilván én is szívesebben mennék be simán a patikába megvenni egy doboz gyógyszert, mint hogy kivárjam a több hetes/hónapos várólistát egy nőgyógyásznál.
2022. márc. 11. 15:49
7/12 anonim válasza:
Szerintem senki nem ítélkezett. Csak többen úgy gondoljuk, hogy 20 évesen gáz arra fogni, hogy az édesanyja anno nem vitte el.
2022. márc. 11. 15:52
8/12 anonim válasza:
Nem ítélkezünk, hanem nem értjük, hogy 20 évesen miért az anyjától vagy anyja előtt titkolózva akar megváltást. Pláne úgy, hogy látszólag fingja sincs a fogamzásgátló működéséről.
2022. márc. 11. 15:55
9/12 anonim válasza:
Szerintem semmit nem fogott a kérdező az anyjára. Megjegyezte, hogy még sose járt nőgyógyásznál, és megindokolta, hogy miért, ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!