Hpv oltást többször kell beadni ezért többször ~50ezer?
Figyelt kérdés
Be akarom magam oltatni a 9 komponensu HPV oltassal, de olvastam, hogy 3x oltanak be bizonyos idokozonkent. Az osszes oltohely honlapjan csak egy kb 50 ezres dij van kiirva, de gondolom az csak az egyszeri, szoval 150 ezer kb osszesen nem?2022. márc. 6. 08:29
11/12 anonim válasza:
10
Feldobtad a napomat ezzel a válasszal... (Nem a 7-es vagyok.)
12/12 anonim válasza:
6-os, előbb tájékozódj! A HPV ellen nem alakul ki természetes immunitás, mivel helyileg fertőz a bőrön vagy a nyálkahártyán, a vérbe nem jut be. Egészséges szervezet 95%-ban legyőzi a vírust, de bármikor újra tud fertőződni, éppen ez ellen véd az oltás (meglévő fertőzést nem tud kezelni, azt kell az immunrendszernek legyőznie), azzal kialakul az immunitás, felnőtteknél is! Egyáltalán nem felesleges, sőt! Ez egy rák elleni védőoltás. Egyébként az orvos nem kap utána pénzt, nekem annyit mondott, hogy nagyon ajánlja, hogy beadassam (pedig HPV negatív vagyok, monogám kapcsolatban, de később bármi lehet…), több helyen is lehet kérni, menjek egy nekem tetszőlegesre, így hogyan kapna utána pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!