Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet tenni ha a VÁLASZTOT...

Mit lehet tenni ha a VÁLASZTOTT orvosotok elrontaná a műtétet, majd mikor írsz neki hogy baj van, nem érzed jól magad, lekezelően annyit írna hogy akkor kórházba kell menni!?

Figyelt kérdés
Ennyivel elintézett. 3 éve hozzá járok, ezt nem gondoltam volna. Nem kérdőre akartam vonni, csak segítségre számítottam, de úgy néz ki a szabadnapja többet ért! Egy másik orvoa műtött újra, azóta a kedves dr úr még csak annyit sem kérdezett élek e még! Tudom hogy feljelentgetéssel nem érek el semmit a mai világban, de kérdem én, hogy nincs mit tenni hogy más ne járjon így? Szerintem elég jól keresnek ahhoz hogy ne bánjanak így a betegeikkel. Ráadásul nem a tizedik abortuszomra szaladtam be, bár akkor sem ítélkezhetne... Szóval csak annyi hogy nem tehetek semmit igaz? :( törődjek bele és felejtsem el valahogy!?
2022. febr. 28. 09:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A normális bánásmód elvárható. Az nem hogy te rendelkezz az idejével még a szabadnapján is.
2022. febr. 28. 09:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok. Nem is vártam el hogy beszaladjon, csak hogy egy értelmes szava legyen, hogy mi lehet a baj, es hogy menjek be a korhazba. De se koszonni semmi egy szimpla "be kene menni a korhazba" uzenetet kaptam. Hideg zuhanyként ért.
2022. febr. 28. 10:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én elhiszem, de ez volt az egyetlen ésszerű amit javasolhatott. Gondolom egy idő után az orvos töke is tele van hogy a betegei az otthonában is megtalálják.
2022. febr. 28. 10:09
 4/10 anonim ***** válasza:
17%
Akkor ne vigye haza a munkában használt mobilját.
2022. febr. 28. 10:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Mivel egy elrontott műtétről volt szó, így lehetett volna kedvesebb akkor is. :( itt a mai világgal van a baj. Hogy futószalag az eü. 16an voltunk egy napra kisműtétre. 16 ember szerintem rengeteg. Csak azt láttuk a szobában hogy visszahoztak egyet, a másikat már vitték. Ennyi idő alatt hogy is fertőtlenítenek takarítanak pihennek hogy a következő is oké legyen. Még mindig nem a pékség sajnos. Emberek vagyunk. :(
2022. febr. 28. 10:24
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
Igen, a hangnem nem mindegy. Ebben egyetértünk, pláne ha ő hibázott.
2022. febr. 28. 10:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy, akit missed ab miatt műtöttek és maradt bent szövet?

Mert az nem “elrontás” vagy “műhiba”, hanem lehetséges szövődmény, aminek az előfordulásáról jó esetben a műtét előtt felvilágosítanak, és alá is írod, hogy megértteted.

Az elrontás az az, ha mondjuk kilyukasztja a méhed és a műtét közben nem veszi észre a szövődményt.

Egyébként nem véletlen szüntették be a hálapénzt….apropó, hogyan is honorálod az orvosnak, ha a hálapénz büntetendő? Eddig is jellemző volt, hogy addig volt fontos a magán beteg, amíg a munkaidőben el lehetett rendezni…

2022. febr. 28. 11:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy most nehéz neked, és mindenkit hibáztatsz, de ne haragudj, nincs igazad.

3 éve hozzá jársz. Oké. És? Gondolod, mások nem? Biztos van olyan is, aki 10 vagy még több éve a páciense. Ez nem von magával semmiféle előjogot. Tudod te, hogy egy orvosnak hány betege van?

Igen, a szabadnapja többet ér. Írod te is, hogy pl. aznap, amikor téged műtött, 16 műtétje volt, kb. pihenés nélkül. És akkor még a szabadnapján is téged pesztrálgasson?! Az, hogy menj be a kórházba, a legjobb volt, amit javasolhatott. Mit vártál? 6 oldalas levelet? Lehet épp vezetett, fogásznál volt, vagy a gyereke fellépésén vagy akárhol, akármi dolga, programja is lehetett, ő is ember. Vagy csak urambocsá' pihent. Ha munkaidőn kívül kerested fel, örülj, hogy még ennyit is írt. Üzenetben távgyógyítani meg nem tud, persze hogy a kórházba küldött, ahol meg tudták állapítani a problémád és segíteni tudtak rajtad...

Nem, nem tudod feljelenteni és semmit sem tudsz tenni, hogy "más ne járjon így" - mert ahogy előttem is vázolták már, ez nem műhiba, ez a műtét egy lehetséges kockázata, amit vállaltál, mikor aláírtad a papírokat.

Elhiszem, hogy sok benned most a fájdalom a veszteséged és a két, stresszes műtét miatt is. De a legnagyobb jóindulattal mondom: keress gyorsan egy pszichológust, aki azonnal fogadni tud. Mert a másik kérdésedben írtad, már enni sem mersz, nehogy amiatt ne tudjanak műteni, ha megint kellene - na ez nagyon nem normális reakció. Kérd szakember segítségét.

2022. febr. 28. 12:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
de úgy néz ki a szabadnapja többet ért - nem mondod! Na, én szabadnapon jóideje kivétel nélkül kikapcsolom a munkahelyi telefont, mert igen, rhadtul idegesítő, mikor akkor is diagnosztizálnom kell, ugyanis a kedves páciens nem fogja fel, hogy szabadnapos vagyok.
2022. febr. 28. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudom hogy szabadnapos eleve nem zargatom. Fogom magam és bemegyek a kórházba ha nem érzem jól magam aztán utólag értesítem hogy mi történt.

Azért sok beteg, (köztük te is) kiskirálynak érzik magukat mert 3 éve járnak az orvosukhoz…és akkor mi van?

Feljelenteni meg sok értelme nincs, főleg ha kiderül hogy nem hibázott mert akkor meg ő jelenthet fel téged hitelrontásért jogosan. Azért ezekkel okosan, mert te ütheted meg a bokádat.

Sokan azt gondolják hogy az orvosok 0-24-ben a kórházban vannak és a betegekkel vannak elfoglalva, plusz ha valakinek gondja van otthon akkor telefonon keresztül diagnosztizál vagy akár házhoz megy.😄 Hát nem. Mit csináltál volna ha épp nyaral és vissza se ír? Megkeresed és beolvasol neki?😄

2022. febr. 28. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!