Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hőmérős fogamzásgátló? Ez...

Hőmérős fogamzásgátló? Ez működik?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt elvileg Amerikába használják, és bevált, de nem hallottam még róla pontosabb véleményt. Ugye hőmérséklet alapján mondja meg hogy termékeny vagy e.

Szerintetek?

2022. febr. 26. 12:48
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Nem.
2022. febr. 26. 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
"A Daysy a menstruációs ciklus megfigyelésére szolgál. Nem fogamzásgátló eszköz!"
2022. febr. 26. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:
De azt kérdezem hogy megbízható-e? Rájöttem h nem fogamzásgátló. A termékenységet figyeli de nem baj....
2022. febr. 26. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

3. Igen, a termékenységet figyelni jó. Azt, hogy mikor a legnagyobb esély a fogamzásra. De ez nem azt jelenti, hogy a többi napon ne volna esély, hanem azt, hogy olyankor jóval kevesebb.

Szóval ha nem szeretnél gyereket, ne hőmérőzz, hanem válassz valami megbízható fogamzásgátlási módszert.

2022. febr. 26. 14:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez mellett is lutri az egész
2022. febr. 26. 19:02
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Működik, persze. Egy orgazmus simán indikálhat plus peteérést, szóval ennyit ér.
2022. febr. 26. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:

A termékenység megfigyelésére való (pont annyira, mint egy 4000 forintos két tizedesjegyig mérő hőmérő, sőt akár egy sima lázmérő). A leírásból nekem nem jön le, hogy számolnak-e azzal, hogy emellé még a nyákot és a méhszáj állapotàt is figyeld, de a legpontosabb eredményt akkor kapod. Ezáltal tudni fogod (utólag), hogy mikor volt ovulációd, és sejteni, hogy mikor lesz. Mivel csak az ovulációkor és az azt megelőző pár napban vagy termékeny (spontán peteérés nincs!), bizonyos napokat kizárhatsz. Mivel az ovulációt megelőző pár napban termékeny vagy, és azt, hogy mikor volt ovulációd, teljes biztonsággal csak utólag tudod megállapítani, fontos, hogy minél jobban megfigyeld a jeleket, hogy minél pontosabb képet kaphass.

Személyes véleményként, úgy, hogy 3 éve figyelem a ciklusomat hőmérőzéssel, én nem ruháznék be erre az eszközre. Ha jól értem csak hőmérsékletet mér és kalkulál, ezt pedig sokkal egyszerűbben is meg lehet tenni. Én például csak a közelmúltban váltottam két tizedesjegyes hőmérőre, a sima lázmérő alapján is kirajzolódott mindig a görbém. Másfelől pedig csak a hőmérő alapján én nem tudnám megmondani, hogy mikor lesz ovulációm és mivel nem teljesen szabályos a ciklusom, még ha a saját adataim alapján becsülöm meg, az sem pontos, másokéhoz hasonlítva sem lenne az. Itt pedig nem mindegy, 3-5 nap csúszás az ovuláció időpontjában, mert attól függ, hogy előtte mikorra tehetném a nem-termékeny időszakot. Amikor a nyákot is figyelem hozzá, az már egy fokkal pontosabb képet ad, de nem érzem annyira szabályosnak, hogy ovuláció előtt ezt elegendő fogamzásgátlásnak tekintsem.

[link]

[link]

2022. febr. 27. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!