Tegnap aranyér műtétem volt mire számítsak?
Attól függ mi volt a műtétnél?
Egyszerű 3-10 perces művelet, mikor a kiálló részt lecsípik (csipeszes szorítás és 1 max 3 metszés, vérzéscsillapító és mehetsz is haza). Nekem ennél másnap még fájt, de utána elviselhető volt kivéve a kocsiban, buszon való fékezéseknél rázkódásnál, illetve ha nem párnázott széken ültem.
Végbéltükrözés utáni altatásos/érzéstelenítéses műtét? Alsó vagy felső 15cm feletti részen a szétnyílt ér kivágása és varrása, vagy égetése? Tágítót kaptál-e?
Itt nekem 3 hónappal később is erőteljes vérzés volt. 17 cm-ert vágtak ki, de hagytak 4 cm-ert, hogy ne keljen az egészet körbevágniuk, vagy felnyitni a hasamat is.
Akkor neked lightos volt, nekem 2 napig előtte nem lehetett ennem, műtét után sem 24 órán keresztül az ápoló mondta 1 nap után mehetek WC-re.
A dokim a tiedhez hasonlóan letojta, hogy mi van és 4-5 nap után láttam először, 14 napig feküdtem benn, mert folyt belőlem a vér. Első este arra ébredtem, hogy szobatársaim hívtak hozzám ápolót, mert a padlón folyt a vérem, kaptam új takarót, felnőtt pelenkát, kaptam ismételten egy infúziót, azt ennyi volt a nagy hadművelet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!