PCOS-sel melyik védekezési módot ajánljátok: Fogamzásgátló tabletta vagy Rézgyöngy (hormonmentes spirál)?
23 éves vagyok, nem szültem még és ma kaptam meg a diagnózisomat, de már pár hónapja gyanítottuk, hogy PCOS-em van. Jelenleg egy egy éves kapcsolatban vagyok, ahol eddig csak óvszerrel védekeztünk, de szeretnénk elhagyni.
A PCOS-re rengetegen ajánlják a fogamzásgátlót, így kézenfekvő megoldás lenne, de egyre több orvos nyilatkozza, hogy csak elfedi a tüneteket és sokkal rosszabb lesz, ha le kell rakni babatervezés miatt, vagy 35-40 évesen a kor miatt. A hormonmentes spirál nem kavarna be még jobban a hormondrmendszeremebe, de ez egy elég új eszköz, viszonylag sokaknak le kell venni vérzésprobléma vagy elmozdulás miatt. Nekem elég erős a menzeszem alapból is, ezért tartok tőle, viszont azt mondják, hogy a hormonok szedése egészségtelen még egy jól működő szervezetnek is.
PCOS-sel élők vagy akik a betegséget ismerik: ti mit javasoltok? Nagyon nagyon köszi a válaszokat előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!