Mi okozhat menstruációs zavart?
Minden hónap 10-e és 15-e között szokott megjönni a havi vérzésem, 8-9 napig szokott tartani. Ez ugyan hosszabb, mint ami az átlagos, normálisnak mondott időtartam, de 12 éve, mióta menstruálok, így volt, orvos is megnyugtatott, hogy ha mást nem tapasztalok, és nem csak alkalmanként nyúlik idáig, akkor nekem ilyen, hiszen mindenkinek más és más erősségű és időtartamú.
Annyi plusz rendellenesség volt még, hogy az első fél évben volt kettő, nem egymást követő hónap, amikor kimaradt, de az azzal lett indokolva, hogy idő kell, míg a szervezet beáll a normálisra, és valóban nem volt több kihagyásom sem.
Most viszont napra pontosan június 13-án megjött, és lényegében azóta is tart. Volt összesen egy kb. 7 napos időszak, amíg abbamaradt, de mint mondtam, az se egyben, hanem közben egy-egy napnyi kihagyás.
Amikor normálisan is meg kellett volna lennie, akkor olyan erősségű volt, mint szokásosan, amikor pedig nem kellett volna meglennie, akkor csak nagyon minimálisan véreztem, akkor is inkább csak sötétebb váladékozásnak mondható, sem mint nagyon gyenge vérzésnek. Aztán júliusban ugyanez, amikor az ideje volt, erős lett, aztán ugyanaz az "alig-valami".
Gondoltam, megvárom az augusztust, és ha utána se marad abba, ebből bizony orvos lesz, persze ott is kötöttem ki. Ő viszont azt mondta, mivel nincs más bajom ezen kívül, nem fáj semmim, nem vagyok gyengébb, csak a stressz, ha megnyugszom, elmúlik, és más is ezt erősítette meg. Viszont nem vagyok stresszesebb, mint általában, legfeljebb egy kicsit, de voltam már ennyire is ideges időszakomban, és akkor nem voltak ilyen zavaraim. Legalábbis nem érzem ezt. Most viszont a mai napon megint erős lett, elvégre időben ott vagyok pont, de már előre rágörcsölök, hogy most se fog elmúlni igazán, és nem tudom, mit csináljak. Valakinek esetleg ötlete? Nagyon hálás lennék az értelmes, használható válaszokért.
Köszönöm a tippeket, tanácsokat.
Pécshez elég messze vagyok, de hasonló helyen élek. :)
A "más is ezt erősítette meg" alatt azt értettem pont, hogy azon a nőgyógyászon kívül, akihez járni szoktam, másik nőgyógyász, és a háziorvosom is ugyanezt mondta, egymástól függetlenül.
Gyógyszert nem szedek, nem vagyok híve a hormontartalmú tablettáknak. (Pont ezért nem szedtem be kamaszkoromban a pattanások ellen felírt orvosságot sem, úgy voltam vele, majd kinövöm. Így 24 évesen engem igazolt az idő ilyen téren. :) )
Lehetséges lenne, hogy annyira peches vagyok, három orvosból három fogott mellé(m)?
(Remélem, nem, mert magánorvosra meg sajnos nincs pénzem. :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!