Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi okozhat menstruációs zavart?

Mi okozhat menstruációs zavart?

Figyelt kérdés

Minden hónap 10-e és 15-e között szokott megjönni a havi vérzésem, 8-9 napig szokott tartani. Ez ugyan hosszabb, mint ami az átlagos, normálisnak mondott időtartam, de 12 éve, mióta menstruálok, így volt, orvos is megnyugtatott, hogy ha mást nem tapasztalok, és nem csak alkalmanként nyúlik idáig, akkor nekem ilyen, hiszen mindenkinek más és más erősségű és időtartamú.

Annyi plusz rendellenesség volt még, hogy az első fél évben volt kettő, nem egymást követő hónap, amikor kimaradt, de az azzal lett indokolva, hogy idő kell, míg a szervezet beáll a normálisra, és valóban nem volt több kihagyásom sem.

Most viszont napra pontosan június 13-án megjött, és lényegében azóta is tart. Volt összesen egy kb. 7 napos időszak, amíg abbamaradt, de mint mondtam, az se egyben, hanem közben egy-egy napnyi kihagyás.

Amikor normálisan is meg kellett volna lennie, akkor olyan erősségű volt, mint szokásosan, amikor pedig nem kellett volna meglennie, akkor csak nagyon minimálisan véreztem, akkor is inkább csak sötétebb váladékozásnak mondható, sem mint nagyon gyenge vérzésnek. Aztán júliusban ugyanez, amikor az ideje volt, erős lett, aztán ugyanaz az "alig-valami".

Gondoltam, megvárom az augusztust, és ha utána se marad abba, ebből bizony orvos lesz, persze ott is kötöttem ki. Ő viszont azt mondta, mivel nincs más bajom ezen kívül, nem fáj semmim, nem vagyok gyengébb, csak a stressz, ha megnyugszom, elmúlik, és más is ezt erősítette meg. Viszont nem vagyok stresszesebb, mint általában, legfeljebb egy kicsit, de voltam már ennyire is ideges időszakomban, és akkor nem voltak ilyen zavaraim. Legalábbis nem érzem ezt. Most viszont a mai napon megint erős lett, elvégre időben ott vagyok pont, de már előre rágörcsölök, hogy most se fog elmúlni igazán, és nem tudom, mit csináljak. Valakinek esetleg ötlete? Nagyon hálás lennék az értelmes, használható válaszokért.

2010. szept. 11. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább keress fel egy nőgyógyászati klinikát, ahol személyre szabott terápiát kaphatsz.
2010. szept. 11. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Hormonzavar is lehet. De az nem feltétlenül rossz. Vagy ha szedsz pattanások elleni tablettát vagy fogamzásgátlót az is bezavarhat néhány embernél. Persze azt mondják, hogy a tabletta nem zavar be, csak segít, de valakinél mégis befolyásolja. Én a helyedben több nőgyógyászhoz is elmennék. Pécsett pl. a Veress Endre utcai rendelőben van vagy 10 vagy több nőgyógyász, és mivel SZTK-sok, így mindegyik ingyenes. Nem tudom, milyen városban laksz, de biztos, hogy nem csak egy nőgyógyász van a rendelőben. Én elmennék többhöz is, esetleg a háziorvoshoz is, hátha nem mindegyik orvos jó orvos. (Gondolj bele, mi van, ha épp 2-essel kapott diplomát). Én találkoztam már olyan nőgyógyásszal, hogy mindig csak felírta a tablettát 3,5 éven keresztül, és kész. Egyszer véletlenül másikhoz mentem, mert akihez szoktam járni, az szabadságon volt, és az a másik mondta, hogy amelyiket szedem, azt 1 évnél tovább nem lett volna szabad szednem. Az előző nőgyógyász ezt meg sem említette, de a betegtájékoztatóban sem volt benne. Tehát van jó orvos meg rossz orvos. Az se mindegy, hogy ténylegesen odafigyel-e rád, vagy "futószalagon" kezel.
2010. szept. 11. 22:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket, tanácsokat.

Pécshez elég messze vagyok, de hasonló helyen élek. :)

A "más is ezt erősítette meg" alatt azt értettem pont, hogy azon a nőgyógyászon kívül, akihez járni szoktam, másik nőgyógyász, és a háziorvosom is ugyanezt mondta, egymástól függetlenül.

Gyógyszert nem szedek, nem vagyok híve a hormontartalmú tablettáknak. (Pont ezért nem szedtem be kamaszkoromban a pattanások ellen felírt orvosságot sem, úgy voltam vele, majd kinövöm. Így 24 évesen engem igazolt az idő ilyen téren. :) )

Lehetséges lenne, hogy annyira peches vagyok, három orvosból három fogott mellé(m)?

(Remélem, nem, mert magánorvosra meg sajnos nincs pénzem. :( )

2010. szept. 12. 02:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Vannak olyan weboldalak is, ahol lehet ilyen egészséggel-betegséggel kapcsolatos kérdéseket feltenni és válaszolnak. Ilyen "Orvos válaszol" rovat - ingyenes, mert a reklámokból tartják fenn magukat. Ha rákeresel google-lal, biztos találsz ilyeneket, több is van. Ott is megkérdezhetnéd, hátha ott jó orvosok vannak. Ha ott is egymástól függetlenül ugyanazt mondják, akkor nincs ötletem. Egyébként persze, szokott olyan lenni, hogy sok orvos is melléfog. Ismerek ilyen esetet. Ha senki nem tud segíteni, elmehetsz természetgyógyászhoz is végső esetben. Nem hiszem, hogy nagyobb kárt tehetnének benned, mint a gyógyszerek. Sőt, magma részéről inkább a természetgyógyászt választanám, ha a sima orvosok nem (vagy csak gyógyszerekkel) tudnának segíteni.
2010. szept. 22. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!