Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló tablettát...

Fogamzásgátló tablettát szedek és késik a menstruációm, pedig nem szokott, ez gond?

Figyelt kérdés

Mindig pontosan jön meg, de most 4 napja késik. Volt amikor kihagytam véletlenül 1 tablettát, de akkor gumival védekeztünk. A terhességet kizárnám, bár édesanyám már a tesztet venné, mert nagyon várja a picit. Én viszont még nem szeretnék.

Mi lehet még egyéb ok? 5 hónapja szedem ezt a fajtát...

19l

2022. febr. 14. 17:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon sok oka lehet. Sokszor elég,ha az életedben történt egy kis stresszesebb dolog.

Egészségügyi oka is lehet, de ( pl.hormonális), azt nyilván orvos tudja megmondani.

( én egyébként gyógyszer mellett lettem terhes, pontosan szedtem. Már nyolc éves....)

2022. febr. 14. 17:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Most lettem igazán stresszes. 🙂

Holnap a biztonság kedvéért veszek egy tesztet. Hány napra rá mutatja ki? Muszáj reggeli pisinek lennie?

2022. febr. 14. 18:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Vegyél egyet mindenképp! Hogy megnyugodjál. Késésnél már bármelyik napszakban kimutatja.

Nyilván nagy valószínűséggel nem vagy terhes, de jobb gyorsan kizárni. Ha megnyugodtál,azután szerintem még is fog jönni.

2022. febr. 14. 18:51
 4/11 anonim válasza:
Lehet csak a hormonszint miatt, vagy stressz miatt késik, mindenképp tesztelj.
2022. febr. 15. 13:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Negatív lett a tesztem. De még mindig semmi...
2022. febr. 15. 19:03
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor, most egy kicsit megnyugodtál.

Szerintem ( de csak egy "mezei "nő vagyok) várd meg a következő honapot, amikor esedékes, addig szedd a gyógyszert, ahogy kell. Ha nem jön meg akkor sem, menj el egy orvoshoz.

(Szerintem....., én így tennék.)

2022. febr. 15. 19:31
 7/11 A kérdező kommentje:

Én is valószínűleg így fogok tenni.

Nem fogok egy kis késéssel orvoshoz rohanni, de a következő alkalommal is, ha így alakul akkor ellátogatok a biztonság kedvéért.

De normális, ha néha kimarad nem?

2022. febr. 15. 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Nyilván nem normális mert minden hónapban meg kellene jönnie, de szerintem nagyon sokszor sok mindenkinél előfordul minden komolyabb ok nélkül. Szerintem egy kimaradt hónapnál az orvos is azt mondaná, hogy várd meg a következő hónapot. Aztán meg valószínűleg a gyogyszeren változtatna, mondván hogy a te szervezeteknek ez nem megfelelő.

De ahogy írtad még 5 hónapja szeded, kell idő, hogy a szervezeted hozzászokjon a gyogyszerhez.

2022. febr. 16. 05:58
 9/11 anonim ***** válasza:

És abba, az is belefér, ha nem jön meg....

Kell pár hónap...

2022. febr. 16. 05:59
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ❣️
2022. febr. 16. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!