Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rossz sorrendben vettem be a...

Rossz sorrendben vettem be a fogamzásgátló tablettát?

Figyelt kérdés

Lindynette 20-at szedek, 21 szem van egy csomagban. Most szedek először fogamzásgátlót, szóval úgy érzem, hogy akadt egy kis problémám. Ugye a levélen meg vannak adva a napok (hétfő, kedd, szerda), en pedig alapvetően csak random sorrendben veszem be őket, mert eddig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, hiszen azt gondoltam ez csak egy útmutatás, segítség, stb.

Számít ilyen esetben a sorrend? Még nem volt szexuális együttlét, mivel még nem tapasztaltam ki teljesen.

2022. febr. 12. 18:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Betegtájékoztatóban sem találok semmit erről...
2022. febr. 12. 18:59
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Terhes vagy.
2022. febr. 12. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Hee? 21 tök egyforma tabletta van a levélen
2022. febr. 12. 19:02
 4/8 anonim ***** válasza:
30%
Igaza van #2-nek. Rossz sorrendben veszed be teherbe ejt a fogamzásgátló. :/
2022. febr. 12. 19:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen? Csak mert sok helyen olvastam, hogy különösen oda kell figyelni az elején, illetve a végén lévő tablettákra, valamint van, ahol számít a sorrend, ezért ijedtem meg...
2022. febr. 12. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mind egyforma.

A napok csak azért vannak ráirva, hogy mindig mindig csak egyet vegyél be. * ha esetleg elfelejtenéd, hogy már bevetted-e vagy sem.

Szóval mindegy, csak mindem nap vegyél be egyet.

2022. febr. 12. 19:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Te egy egyfázisú tablettát szedsz, tehát minden szemben ugyanaz és ugyanannyi hatóanyag van! A napok csak azért vannak rajta, hogy könnyebb tudd követni, hogy mikor vetted be, látod, ha esetleg tegnap kimaradt.

Vannak többfázisú tabletták, ott fontos, hogy mikor melyiket veszi be az ember, de ott külön meg vannak jelölve a különböző szemek!

2022. febr. 12. 19:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2022. febr. 12. 19:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!