A 14 éves kislányom kb 3 éve menstruál, egy éve állt be neki nagyjából, de a hónapban nem jött meg neki. Normális ez? Vigyem orvoshoz, vagy ne stresszeljek?
Szerintem is felesleges még az orvos.
14 éves, ilyen korban teljesen normális az, ha kimarad 1 hónap.
Főleg, ha stressz is jelen van.
Teljesen normális, ha kimarad 1 hónap. Én 16 éves vagyok és olyan összevissza jön meg, hogy eddig szinte egyszer sem jól jött meg. Volt hogy egy egész nyáron is kimaradt, most télen is csak egyszer jött meg. A nőgyógyász megmondta, hogy a még kialakulófélben lévő hormonrendszer okozza és van akinek hamarabb és van akinek csak később áll be.
Az oltást ne okold, az ha belekavar, akkor azonnal tette volna (értsd: anyámnak egyből megjött a második oltása után, pedig nem várta. Velem ilyen egyik oltás után sem volt). Szerintem orvoshoz sem kell rohanni ezzel. Lehet csak késik egy kicsit.
Szerintem is normálisnak mondható, ha ebben a korban kimarad egy-egy hónap.
De egy konzultáció a nőgyógyásznál ( nem feltétlenül vizsgálat) nem árthat. Elsősorban, hogy te megnyugodj. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!