Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akinek kiveszik mindket...

Akinek kiveszik mindket petefeszket, az vallalhat meg gyereket?

Figyelt kérdés
Ha a meh egeszseges es az megmarad. A lombik program erre epul?
2022. febr. 1. 21:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Meg nem vettek ki, de talaltak benne egy 3 centis cisztat es fel vagyok keszulve a legrosszabbra. A masikat mar nagyon regen kivettek, ott csak petevezetek maradt.
2022. febr. 1. 22:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor arra is készülj ha esetleg akarsz lefagyaszttatni akkor lehet már a ciszta roncsolta annyira hogy nem termelődik egészséges petesejt. De voltal mar meddőségi központban? Mert a műtét elott jo lenne eljutni vagy legalabb az orvossal ezt megbeszélni.
2022. febr. 1. 22:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Nem, par honapja van cisztam, menstruaciom van. Most derult ez ki a napokban teljesen veletlenul. 24 vagyok.
2022. febr. 1. 23:21
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
13-as Beszéld meg az orvosoddal, 3 cm-es ciszta nem gond, ha folyadékkal teli, és ürül. Nem írtál róla semmit, de ne a legrosszabbra készülj, hanem keressétek meg a legjobb megoldást. Kérdezz, és kérj tanácsot, alternatívát.
2022. febr. 1. 23:42
 15/22 A kérdező kommentje:

Most egyelőre várunk, mert nem adott egyértelmű képet az ultrahang, hogy dermoid ciszta vagy sem, szóval most megvárjuk a menstruációmat és utána megnéz ismét ultrahanggal, hátha kiürül. Ha nem ürül, akkor valószínűleg dermoidról van szó, amit műteni kell. 10 évvel ezelőtt 13 centis dermoid cisztám volt (2 db, a másik az más típusú volt), ami évekig volt bennem, tudtam róla de nem foglalkoztam vele, aztán egyszer begörcsöltem és meg kellett műteni, ami kapcsán az érintett petefészkemet is kivették, annyira elnyomta. Akkor a menstruációm is összevissza jött meg, valószínű már az utolsókat rúgta szegény petefészkem. A műtét után évekig fogamzásgátlót szedtem, ezidő alatt semmi ciszta-féleségem nem volt, de kb fél éve abbahagytam, azóta a ciklus második felében van barnázgatás, pecsételő vérzés, amíg meg nem jön a menstruációm. Progeszteron hiányra gondoltunk, de a hormonjaim rendben vannak, a méhnyálkahártya is pont megfelelően vastag, ennek a vizsgálata közben vette észre a doki, hogy abban az egy szem megmaradt petefészkemben van valami.

Mondta, hogy ne essek kétségbe, ezt teljesen korrekten meg tudják műteni a petefészek sérülése nélkül, laparoszkópiás műtét keretein belül. De félek, hogy a történelem megismétli önmagát.

Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy már csinálnak olyat, hogy akinek nincs petefészke is szülhet gyereket, egy adott petesejt dns-ét kicserélik az övére, apuka adott, és a megtermékenyített petesejtet ültetik be, mint a lombiknál. Nagyon furának hangzik, de nem tartottam elképzelhetetlennek, kicsit reményt is adott, azért kérdeztem rá, hogy valaki hallott-e már ilyenről.

2022. febr. 2. 07:17
 16/22 A kérdező kommentje:

Találtam egy cikket.

[link]

2022. febr. 2. 07:19
 17/22 anonim ***** válasza:
Igen, ez a donor petesejt. Amikor egy idegen nő petesejtjét termékenyítik meg a te férjed/élettársad hímivarsejtjével és azt ültetik beléd.
2022. febr. 2. 07:50
 18/22 A kérdező kommentje:
Igen, kicsit megnyugodtam, hogy tényleg létezik ilyen, mint végső megoldás. Azt olvastam, hogy akinek beültetik, annak a tulajdonságait örökli javarészt.
2022. febr. 2. 08:04
 19/22 anonim ***** válasza:
Őő azt nem hinném. Az nem a te petesejted hanem másé. Tőled nem örököl semmit.
2022. febr. 2. 12:32
 20/22 A kérdező kommentje:
Valahol azt olvastam, hogy valamennyit örököl, amíg fejlődik az anyaméhben. De ez már nagyon a biológia és genetika vonala, gondolom teljesen megsaccolni nem lehet, ahogy azt sem, hogy kire fog jobban hasonlítani egy egészséges pár gyereke.
2022. febr. 2. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!