Akinek kiveszik mindket petefeszket, az vallalhat meg gyereket?

Most egyelőre várunk, mert nem adott egyértelmű képet az ultrahang, hogy dermoid ciszta vagy sem, szóval most megvárjuk a menstruációmat és utána megnéz ismét ultrahanggal, hátha kiürül. Ha nem ürül, akkor valószínűleg dermoidról van szó, amit műteni kell. 10 évvel ezelőtt 13 centis dermoid cisztám volt (2 db, a másik az más típusú volt), ami évekig volt bennem, tudtam róla de nem foglalkoztam vele, aztán egyszer begörcsöltem és meg kellett műteni, ami kapcsán az érintett petefészkemet is kivették, annyira elnyomta. Akkor a menstruációm is összevissza jött meg, valószínű már az utolsókat rúgta szegény petefészkem. A műtét után évekig fogamzásgátlót szedtem, ezidő alatt semmi ciszta-féleségem nem volt, de kb fél éve abbahagytam, azóta a ciklus második felében van barnázgatás, pecsételő vérzés, amíg meg nem jön a menstruációm. Progeszteron hiányra gondoltunk, de a hormonjaim rendben vannak, a méhnyálkahártya is pont megfelelően vastag, ennek a vizsgálata közben vette észre a doki, hogy abban az egy szem megmaradt petefészkemben van valami.
Mondta, hogy ne essek kétségbe, ezt teljesen korrekten meg tudják műteni a petefészek sérülése nélkül, laparoszkópiás műtét keretein belül. De félek, hogy a történelem megismétli önmagát.
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy már csinálnak olyat, hogy akinek nincs petefészke is szülhet gyereket, egy adott petesejt dns-ét kicserélik az övére, apuka adott, és a megtermékenyített petesejtet ültetik be, mint a lombiknál. Nagyon furának hangzik, de nem tartottam elképzelhetetlennek, kicsit reményt is adott, azért kérdeztem rá, hogy valaki hallott-e már ilyenről.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!