Van itt MRKH ( Mayer-Rokitansky-Küster-Hause) szindromás lány, nő?
Elég ritka fejlődési rendellenesség. Miben lehetek segítségére?
végzős orvostanhallgató
Amennyiben jól tudom, vannak. A fejlődési rendellenesség a petefészkeket és a hüvely alsó harmadát nem érinti. A szexuális élet kiteljesítéséhez léteznek hüvelyképző műtétek. Az egyik során saját bőrből képeznek hüvelyt, a másik esetén a meglévő csonkot nyújtják meg. Én az utóbbit javasolnám. A terhesség kiviselése a tudomány mai állása szerint lehetetlen. Ami lehetséges, az a béranyaság (persze nem Mo.-on), vagy az örökbefogadás.
végzős orvostanhallgató
Kedves Orvostanhallgató!
Nagyon köszönöm válaszát!Még azt szeretném kérdezni,hogy saját "házi módszerrel" hogyan lehet megállapítani,hogy a petefészek müködik-e,érett petesejtek vannak-e,esetleg majd egy későbbi béranyasághoz,persze majd miután Magyarországon újra lehetséges lesz.Tudok a reggeli hőmérőzésről,de az én esetemben is megállapíható?
Köszönöm előre is.
A másodlagos nemi jellegek - hónalj és szeméremdomb szőrnövekedése, kornak megfelelő mellek - a petefészek működéséhez kötöttek. A hőmérőzés talán támpontot adhat a tüszőrepedéshez. De a legpontosabb az ultrahang.
végzős orvostanhallgató
Nagyon szépen köszönöm a segítségét,akkor a hőmérőzést kipróbálom majd.
Vizsgáihoz sok sikert kívánok leendő Tisztelt Doktor Úr !(Nő)!
Biztos nagyon fogják szeretni a betegei,ha ilyen emberséges és segítőkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!