Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Sztk-s nőgyógyász vizsgálat...

Sztk-s nőgyógyász vizsgálat nélkül küldhet hormonvizsgálatra, ha előtte voltam bőrgyógyásznál, aki szóban javasolta, de írásban nem?

Figyelt kérdés

(Írták már nekem, hogy nincs olyan, hogy Sztk, de nekem az marad, a környezetemben is így emlegetik, szóval kérem, ezt a részt hagyjátok figyeljem kívül)

2-4 vagy több havonta jön meg a menstruációm, amivel nekem nincs gondom, utálok vérezni és görcsölni, bármennyire természetes és így lenne egészséges, de sajnos köze lehet a bőrömhöz a bőrgyógyász szerint, ezért érdemes lenne nőgyógyászhoz mennem. A pólómat és nadrágomat se vettem le soha az öltözőben, szexuális élet, nagy kitárulkozás se volt senkivel, szóval nem fogom letolni egészségügyi vizsgálatért sem a bugyimat, ott bőgném el magam. Csak egy hormonvizsgálatot szeretnék, ez megoldható így, hogy elmondom a gondomat, és amit a bőrgyógyász mondott, hogy javallja (+ papírt tudom vinni, miket jegyzett fel a bőrömről, ha abból a nődoki a hormonokkal kapcsolatban tud valamit összerakni)?

2022. jan. 21. 00:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy olyan orvost aki szimpi és vele vizsgaltasd ki. Megértem, hogy utálsz vérezni, én is. De ez akkor se normális és nem tudod mi baj lehet, elég komoly dolgok is okozhatnak kimaradásokat. Szerintem menj el először háziorvoshoz és mondd el mi a gond, ő tovább küldd a megfelelő helyre, ha úgy tetszik magánba is mehetsz. Sajnos ha komoly a baj akkor nincs helye hisztinek, nekem első nőgyógyászati vizsgálatom is véletlenül volt, az orvos is köcsög volt stb. Addig örülj amíg nem kerülsz kórházba és mondják kötelezően azt, hogy márpedig meg leszel vizsgálva ha akarod ha nem. Addig örülj míg tudsz te orvost választani. És nem beszólni szeretnék, én így jártam, remélem te el tudod kerülni. Keress egy szimpatikus orvost.
2022. jan. 21. 02:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nyugi, ha elmész, le is fogsz vetkőzni, biztos nem mersz ezen vonakodni orvos előtt
2022. jan. 21. 07:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyszerű, keress női orvost.

Az első 2 válaszpolónak meg halkan jegyzem meg, hogy de igen,vissza utasíthat bármit,nem lehet kötelezni sem vetkőzésre,sem vizsgálatra. El kell olvasni a betegjogot. Nem mellesleg meg, mitől nem lehet egy orvosnak beszólni?!

2022. jan. 21. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem a jogról van szó, hanem a helyzetről. De örülök, hogy megcsillogtathattad a tudásod, hála a szetszedesnek.
2022. jan. 21. 13:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Én inkább endokrinológust javasolnék, ha már hormonális problémákról van szó. Persze emellett nem árthat egy nőgyógyászati kivizsgálás sem, de nőgyógyászok sokszor próbálják fogamzásgátlóval megoldani a hasonló problémákat, ami ilyenkor csak a tüneteket fedi el, nem pedig a valós problémát oldja meg.
2022. jan. 21. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!