Hogyan tudnék felkészülni a rákszűrésre?
Nagyon érzékeny téma nálam (több okból adódóan) az intimitás/mezítelenség, és abban a bizonyos székben történő kiszolgáltatottság szörnyen ront a helyzeten.
Az első rákszűréses tapasztalatom szörnyű volt, viszont vizsgálat nélkül nem írják fel a gyógyszerem, így muszáj.
Foggalmam sincs, mit tehetnék, hogy felkészítse magam, ugyanis a gondolattól is rámtör a teljes pánik.
Előre is köszönöm a megértő, segítőkész válaszokat!
Nem mész szűrésre, és nem lesz problémád. Van más fogamzásgátló módszer is. Az tévhit, hogy minden nő katonás fegyelemmel, rendszeresen jár. Mert nem így van.
A kérdésből ítélve fiatal lehetsz; különösebben nem fenyegetnek a tipikus nőgyógy. betegségek. Majd, ha a korod miatt aktuális lesz, vagy szülni akarsz, akkor mész.
Szóval, nyugodtan megkímélheted magad. Nem Te leszel az egyetlen, aki nem jár.
A fogamzásgátlónak számos más előnye is van/lehet, én is azért kezdtem el szedni. Nem tudom nélkülözni, amíg más megoldás nincsen. Orvosváltás miatt ragaszkodott a doktornő a rákszűréshez, így muszáj. A szülés nem fenyeget, ugyanis nem akarok gyermeket. Valamint...Nem, nem tinilány vagyok. Kis illemet, modort tanulhatnál.
Már megbántam, hogy kiírtam a kérdést.
12
Elnézést kérek, nem akartalak megbántani a korodat illetően. A kérdésből gondoltam - tévesen.
Továbbra is fenntartom, hogy a szűrés elkerülhető; egyszerűen jelzed a doktornőnek, hogy nem szeretnéd a vizsgálatot. A laboreredmény alapján is tud felírni. 11-es vagyok.
14
Nem kell túldimenzionálni ezt az egészet. A szűrés elkerülhető. Elmegy magánrendelésre, ott más a helyzet. A pénzéért "meg fogja érteni" az orvos, hogy nem szeretne vizsgálatot. Plusz az eeszt-be sem kerül be, annyit kell csak mondani, hogy nincs taj kártyája. (Mert tényleg nincs mindenkinek!)
Szóval, túl van az egész reagálva. Ismerőeim 5-8-15 éve nem voltak szűrésen, és köszönik, jól vannak.
A magasztos gondolatok az orvosokról és egészséügyről pedig túlzóak: államiban gyakorlatilag megszűnt a gyógyító tevékenység. Anyukám évek óta vár egy rutinnak számító műtétre, de folyton elhalasztják. A körzeti orvost pedig gyakorlatilag nem lehet elérni. Szóval, hagyjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!