Bartholin ciszta. Műtét kell ha nincs már panasz?
Egyebkent meg az orvosnak illene eldonteni, hogy talyog vagy ciszta. Mert ha talyog, az akut mutet, meg kell nyitni, ki kell uriteni, nem pedig par het mulvara adni egy idopontot. De egy rendes talyog ugy faj, hogy ulni nem tudsz…
A ciszta az, amit elektiven lehet muteni, idopontra, de van ilyen, hogy visszahuzodik.
Én mindig pattanásos lettem menzesz elejére.
Aztán egy időben úgy jött a menzesz pár alkalommal, hogy a
Bartholin cisztám is lett, menzesz végére elmúlt a duzzanat.
Aztán ez átalakult azzá, hogy menzesznél cisztás pattanás jött az arcomra, vagy kis cisztaszerű a fülemre, de szintén menzesz végére elmúlt.
Aztán egyszer megint lett bartholin cisztám, de menzesz előtt valamivel. Mindent próbáltam, teával borogattam, paradicsomot tettem rá. Kb 1 nappal a menzesz előtt
arra ébredtem, hogy kifakadt, vérzett, utána a duzzanat is lement.
Azóta nem volt bartholin cisztám és még kellemetlenséget sem érzek.
A legutóbbi menzesz elején a fogszabályzómnál (felnőtt vagyok, csak később kezdtek el elvándorolni a fogaim, valószínűleg anorexia miatt) a gyűrű mögött lett egy... nem is tudom mi, sebnek nem mondanám, de nem is volt nagy pukli, inkább fájt és néha ?vérzett?, de tapintásra lehetett ott valamit érezni. Aztán ez is menzesz végére múlt el.
Talán úgy 25-26 éves koromban kezdett nálam a menzesz mindig így jönni, előtte normálisan menzeszeltem.
Lehet ez a bartholin ciszta is valami ilyesmi egyes nőknél, nem? Hogy csak átmeneti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!