Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Okozhat menstruáció ilyen...

Okozhat menstruáció ilyen tünetet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem most kezdtem el menstruálni,már lassan 9 éve normális egészséges ciklusom van. Viszont tegnap megjött és azóta nagyon erős gyomoridegem van. Nagyon rossz, mert nem vagyok egy agyonstresszelős típus. Eddig még ilyet nem tapasztaltam. Hangulatingadozásaim is vannak, egyik percben sírni tudnék, a másikban semmi bajom. Nem tudom a menstruációm csinálhatja-e. A másik amire gondoltam, hogy egyetemista vagyok, és most vettem fel a másik szakomat, új épület, elég sok tantárgy, új emberek, de az ilyesmi sosem okozott problémát, nem szoktam izgulni suli és vizsgák miatt sem, pedig az érzésem leginkább a vizsgadrukkhoz hasonlít, de azért az még odébb van és egyáltalán nem ijedtem meg tőle. Valaki tapasztalt már hasonlót? Ja és még hozzátartozik, hogy nem szedek hormonális fogamzásgátlót. Köszönöm a válaszaitokat!
2010. szept. 6. 20:54
 1/4 anonim válasza:
Igen, okozhat a menzesz stresszt, érzelmi ingadozást. Nálam pont így van, mielőtt megjönne előtte pár nappal tiszta ideg vagyok, mindenkivel veszekednék, úgy érzem pattanásig feszülnek az idegeim. Mindenkinél mást okoz, van akinek a mellei fájnak, a hasa vagy éppen belázasodik, de van aki észre sem veszi, hogy meg jött neki.
2010. szept. 6. 22:11
 2/4 A kérdező kommentje:
És ez úgy is lehetséges, hogy előtte semmi nem volt? Még csak hasonló sem?
2010. szept. 10. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a stressz meg menzesz együtt okozza, hogy szarul vagy.
2010. szept. 10. 19:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is 9 éve van menzeszem, és néha változnak a tünetek. Az első 3 évben semmi bajom nem volt, még csak kicsi hasfájás sem, semmit nem éreztem. Aztán úgy 3 év elteltével az egyik alkalommal nagyon görcsölt a hasam, felegyenesedni sem tudtam, hányingerem volt, teljesen lesápadtam. Haza kellett mennem a suliból, az egyik tanár még anyut is mindenképp hívni akarta, mert azt hitte elájulok, úgy néztem ki.

Na, azóta minden alkalommal ilyen - lenne, ha nem szednék rá gyógyszert. Most ahogy elkezd fájni, beveszem a gyógyszert, hamar elmúlik és utána semmi bajom. Viszont míg pár éve még elég volt egyszer a gyógyszer, most kb 10 órával később megint kell, mert tovább tart a görcsölés.

Kb tavaly óta már a fejem is fáj ilyenkor egy kicsit.

Szóval nekem sem ugyanazok a tünetek 9 éve, néha változik (sajnos nekem egyre rosszabb), szerintem nálad is a menzesz okozhatta a problémát.

2010. szept. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!