Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrák??? Ma egy csomót...

Mellrák??? Ma egy csomót vettem észre a mellembe. Mozgatható kb babszem nagyságú, lehet rosszindulatú?

Figyelt kérdés

2021. dec. 15. 19:21
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! ❤️❤️❤️
2021. dec. 15. 21:57
 12/49 anonim ***** válasza:
100%
Én is.
2021. dec. 15. 22:13
 13/49 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve én is ugyanebben a helyzetben voltam. Kitapintottam egy hasonló méretű csomót a mellemben, ráadásul pont karácsony előtt pár nappal, amikor már egyetlen orvos sem rendelt... gondolhatod, mennyire bepánikoltam, kb. végigszenvedtem az ünnepeket, csak erre tudtam gondolni, hogy biztosan mellrákom van. Borzalmas volt.

Január elején azonnal elmentem orvoshoz, magánrendelésre. Kiderült, hogy csak egy ártatlan, jóindulatú fibroadenoma az, ami a doki szerint majdnem minden termékeny korú nőnek van, csak sokszor nem is tudnak róla, mert mélyen van, ahol nem lehet kitapintani. Az enyém a bőrfelszínhez közel van, ezért lehet érezni. Mivel nem nagy és nem rosszindulatú, ezért nem kell tenni vele semmit, évente kontroll és ennyi. Iszonyatosan megkönnyebbültem. Azóta már 3 év telt el, még ugyanúgy ott van, és minden évben megnézetem, de nem változik hálistennek :)

Ezt csak azért írtam le, hogy nyugi, nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni. Simán lehet, hogy neked is csak ilyen van. Persze azért nézesd meg, biztos, ami biztos ;)

2021. dec. 15. 22:14
 14/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! ❤️ Próbálok nem a legrosszabbra gondolni
2021. dec. 16. 00:01
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet rosszindulatú daganat is. Szerencsére ez a ritkább, főleg ha még fiatal vagy, és amúgy egészséged rendben van, sportolsz és nem eszel hormonokat.

Lényeges lenne tudni, hogy pontosabban melyik részén van. Tudniillik a mellrák kimondottan a mellszövetben, a mirigyes állományban szokott jelentkezni. Persze attól lehet még nyirokcsomórák, ami a melleket fedő bőr alatt van, de az nem mellrák.

Nekem nagyon ritkán (pár évente) kicsi tömött csomó jelenik meg a bőröm alatt. Van, h érintésre fájdalmas is. Legutóbb rózsaszín lett felette a bőr. Először mikor ezt tapasztaltam, mentem a sebészetre. Nem tudta a doki h mi az. Előjegyzett műtétre. Majd a műtét előtti héten mentem,mert kezdett zsugorodni S azt mondta ha nem lesz műtét,ha még kicsit összébbmegy. Nem lett műtét,teljesen elmúlt.

Na, ezzel azt akarom mondani h akár a bőrödben is lehetnek szokatlan 'képletek' és csak mellékes akkor, h a cickóidat fedő bőrről van szó. Ne aggódj túlzottan, statisztikailag biztonságban vagy ;-)

2021. dec. 16. 08:43
 16/49 A kérdező kommentje:
A bal mellembe a bal oldali részben a szövetközt tapintható a csomó a háziorvos mondta menjek fel 11-re
2021. dec. 16. 09:35
 17/49 anonim ***** válasza:
100%
Na hogy vagy?
2021. dec. 16. 16:12
 18/49 A kérdező kommentje:
Szia voltam a háziorvosnál. Sajnos ő is érezte a csomót mondta holnap hívjam fel van ismerőse a kórházba próbál sos. Időpontot kérni uhra
2021. dec. 16. 20:33
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hogy vagy? Sikerült elmenned uh-ra?
2021. dec. 18. 10:05
 20/49 A kérdező kommentje:
23.-án megyek 😊 félek nagyon :(
2021. dec. 19. 21:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!