Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek hogy nem érezzem...

Mit tegyek hogy nem érezzem és ne fájjon a tampon?

Figyelt kérdés
Most helyeztem fel életem 4. tamponját. Először egyáltalán nem tudtam felhelyezni, mert iszonyúan fájt, aztán pár menzesz után megint használtam, mert erős vérzésem lett. Harmadjára ment elég könnyen, kis fájdalom volt csak. Viszont most negyedjére megint megszenvedtem vele, gondoltam hogy nem használom éjjelre, de folyton átázok, erre is kérnék tippeket hogy mit tegyek. De visszatérve a témára, folyton érzem, hogy bennem van, ha török ülésben vagyok belülről elég erősen nyom, és sétánál is érzem. Csak éppen alig dugtam fel hogy eltűnt bennem. Úgyhogy az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek hogy ne fájjon felhelyezésnél és ne érezzem a a fájdalmat amikor bennem van? És mit tegyek ha betétem van és átázok folyton?

2021. dec. 5. 22:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

8# ilyenkor jön a helyes testtartás, aminek a lényege, hogy belül laza legyél. Erre rá kell jönnöd. Medencéd előre, hátra, egyik lábas kicsit felemeled, enyhe guggolás, teljes guggolás, kicsit előre hajolsz, lábad felrak a kád szélére. Miközben lágyan, de határozottan tolod fel. Mikor megvan a helyes tartás akkor fel is megy a tampon. Ezzel szórakozni kell, és van amikor az addig bevált mozdulatnál valamiért mégsem lazulsz el, akkor kezdődik a bohóckodás:-). Ilyen ez a női lét. Erőltetni viszont soha ne, erőltesd, ha már ideges vagy a pantomimezéstől akkor sem.

A felületét azért ne nedvesítsd, mert rögtön megduzzad és azon a részen tapadósabb lesz.

Amit én ilyenkor síkosítóként használok az maga a vér ami a hüvelybemenethez folyt. De ez hajszálnyi segítség, mondom, a testtartással lehet megoldani. Én ezer éve csak tamponozok és a mai napig ez van. Vegyél mini tampont, az elején azzal könnyebb megtanulni, legfeljebb gyakrabban cseréled.

2021. dec. 6. 00:26
 12/14 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Én szűzen, 16 éves koromban kezdtem el használni menstruációs kelyhet, pont emiatt, mert a tampon egyszerűen nem ment. Fájt, szúrt, nem tudtam rendesen felrakni. A kehelynél az a jó, hogy lehet használni hozzá síkosítót is (vízbázisút), így könnyebben felcsúszik. Szerintem sok előnye van, ha szeretnéd akkor szívesen mesélek még róla/segítek vele kapcsolatban.
2021. dec. 6. 23:50
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Most nagyon boldog vagyok, mert sikerül fájdalom nélkül felhelyeznem, és jól felnyomtam, szóval nem is érzem:) Köszönöm a segítséget.
2021. dec. 7. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
90%
én egyszer próbáltam a tampont nem volt jó kényelmetlen volt ki is huztam abbahagytam a használatát.maradt a kényelmetlen betét :(. erős a vérzésem tehát nekem jó vastag betétet kell betennem.ez van nekem sajna
2021. dec. 23. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!