Mi lehet a bajom? Többi lent.
18 éves lány vagyok.
Tudom, nem gyakorin kéne kérdezgetni, de jelenleg már nincs jobb ötletem.
Két napja egy étkezés után 4x volt hasmenésem és iszonyatos hasfájásom. Pedig nem romlott étel volt, máskor is szoktam enni, így nem hiszem, hogy az tett be ennyire. Megvártam míg kiürül, majd széntablettát szedtem be (elvileg az jól megfogja a toxinokat).
Másnap nekiálltam szárazon köhögni. Lázam nincs, de ráz a hideg, és hullámokban nagyon álmos/fáradt vagyok, sokat is alszom, de néha elég jól el tudom végezni a dolgom.
Vettem egy orrba felnyomós covid tesztet, ha jól csináltam az negatív lett.
Egyből erre gyanakodtam, mert bár megkaptam nyáron két Modernát, a társaságunkból több covidos is lett az elmúlt napokban.
Háziorvost felhívtam, mert ugye ilyen tünetekkel nem szabad bemenni, aki Normixot és Ambroxolt írt fel.
Na most nem értem az egészet. Azóta nem megy a hasam, csak kutyorog, szóval valami baja biztos van, de a székletem normális.
Ha jól tudom a Normix egy antibiotikum, de valószínű hogy valami vírusom van, hiszen ezek a tünetek inkább ilyen hirtelen arra jellemzőek.
Nem akarok minden szart beszedni drága pénzekért, amitől még szarabbul leszek vagy nem is segít a bajomon. Pl. a köhögésemen ez mit fog segíteni? Mert szerintem inkább van köze a légutakhoz és talán ment rá a hasamra, mint fordítva. Volt már hasmenéses vírusom, de ott semmiféle köhögés nem jellemző, csak vízfosás és gyengeség max 2 napig. Viszont nyilván azt sem akarom, hogy rosszabb vagy szövődményes legyen.
Mit tanácsoltok? Mégis milyen vírus/baci okozhat olyan tüneteket, hogy torokfájás, száraz (mondjuk ma már hurutosabb) köhögés (olyan hogy reggel meg este kb. megfulladok), hasfájás? Az orrom nem folyik, semmi nátha, se láz.
Elegem van hogy egy orvos sem képes normálisan elmondani mi a kór neve, és mit kéne tenni, hanem hasra csapva felírnak valamit.
Vagy talán ők sem tudják mivan, de akkor legalább küldenének el további vizsgálatra...
Mit tegyek, meg mi az isten lehet ez?
Normális tanácsokat, tapasztalatokat nagyon megköszönöm.
Ja amúgy C és D vitamint bevettem, illetve a köptetőt hogy a hurutot szakítsa fel, de mást nem szeretnék, már csak a gyomrom kímélése miatt is.
Amúgy kicsit félig diétázok, félig eszek normálisan kis adagokban, nincs tőle hasmenésem már. Teázok, pihenek. De nagyon szeretnék felépülni, 3 nap elég volt belőle.
Szerinted, ha az orvos csak hasraütés szerűen diagnosztizál, akkor itt majd megfejtjük a problémádat?
Hát nagyon nem!!!
Az orvos már látott néhány esetet, tudja mit kell felírni.
Ha személyesen jelentél volna meg a rendelőjében, valószínüleg ugyanezt írta volna fel.
Amíg nem szeded el az utolsó szem gyógyszert is, amit felír, ne reklamálj, mert addig nem tudohatod hogy meggyógyulnál e tőle vagy sem.
Első: nem leteremtésre voltam kíváncsi egyáltalán. Sajnos nem első alkalom, nem vagyok gyógyszertagadó, de elegem van jogosan abból, hogy a felírt gyógyszertől vagy meg sem gyógyulok,vagy kapok egy szép bélgyulladást vagy candidát... Érthető, hogy ha múló vírusról van szó, tudtommal arra kifejezetten káros az antibiotikum. Első sorban arra voltam kíváncsi, valaki járt e ilyen cipőben, és hogy oldódott meg vagy mi volt a gond.
Második: neked igazad lehet, bár hogy egyszerre két ilyen nyomort benyeljek, ahhoz nagy "szerencse" kell... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!