Betét használat után viszkethet, kipirosodhat a szeméremdomb, valamint a fenék egy része?
Az utóbbi időben viszkettem az illatosított tusfürdöktől intim tájékon. Ha megmosakodtam ezekkel, utána mindig viszkettem,több volt a hüvely váladékom. Ez pár órára rá mindig elmúlt, emiatt nem gyanakodtam hüvelygombára. De használtam flóra helyreállítót+ Canestent.
Most váltottam egy új tusfürdőre azzal nincs probléma. Megjött a menstruációm és szokásosan a legolcsóbb betétet választottam.
A menszeszem utolsó napjain elkezdett viszketni a szeméremdombom és a fenekem egy része+ égő érzésem van, mintha fel lennék fázva. Hüvelyváladékom szagtalan, a színe, állaga nem változott. Most, már 2-3 nap telt el és ugyanúgy fentáll a probléma. Irritáció lenne/ gomba, fertőzés?
A betét alattomos jószág, olyan viszketést okoz, meg akár hüvelygyulladást, allergiát, ha nem jól választasz, hogy csak na. Illatmentes betétet vegyél. Az Alwaysnak már jött ki 100% pamut, illatmentes betétje, a műanyagjától én is napokig viszketek.
Ez az egyik dolog.
A másik. Hát a nemiszervedet baromira nem kellene mosni semmi tusfürdővel. Hüvelyflóra felborul, elszaporodnakna bacik/gombák, ott is a jó kis fertőzés. MAXIMUM intimmosakodóval, mondjuk Lactacyd gomba ellenes, vagy bakterium ellenes mosakodóval. DM, Rossman, de még lehet Tescóban is kapni.
Nem hiszem, hogy van összefüggés a kettő között, bár sosem lehet biztosan tudni.
Szerintem a tusfürdővel kerüld el az intim részeket, oda elég a nem túl meleg víz is tisztálkodáskor.
A betéthez csak annyit tudok szólni, hogy a drágább sokszor nem véletlenül kerül annyiba, amennyi, talán érdemes kipróbálnod másfajtát, nekem is időbe telt, mire megtaláltam az "igazit".
(Egyébként nem csak betétet használhatsz ilyenkor, én sok jót hallottam a mostanában egyre népszerűbb menstruációs kehelyről, bugyiról vagy a textil betétről, talán tehetnél velük egy próbát.. Hosszútávon még gazdaságosabbak is, és környezetbarátak.)
Köszönöm a válaszokat!
És a Canesten-nel +hüvelyflóra helyreállítóval most tudnék javítani a helyzeten? Vagy rosszabodhat tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!