Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tudjak tenni? Lenne...

Mit tudjak tenni? Lenne megoldás? 20/L

Figyelt kérdés

Hosszú smtörténet. Igazából pattanásos vagyok amióta az eszemet tudom,de ahogy nőttem,annál jobban.

A nőgyógyászom felírt fogamzásgátlót 3 évvel ezelőtt(nem pattanásokra,női baj) és utánna elmúltak. Tartott kb fél évig aztán előjöttek,persze sokkal kisebb számban. Jó volt akkor a bőröm.

Most fél éve abbahagytam a szedését,de azóta tiszta ragya vagyok. A dúrva,hogy nem csak az arcom,s ott is inkább a homlokom,hanem a nyakam egy része,mellkasom,vállaim,hátam,még a karomon is és itt ott még a lábaimon is.

Szőrnyű..sok kicsi apró. Van amelyik piros,van amelyik sima fehér...áh borzalom.

Viszketnek.

Voltam még a tavasszal bőrgyógyásznál,adott krémet és arcgélt is,tisztításhoz,de nem váltak be. Most teafaolaj géllel kenem az arcom meg a dekoltázsom. Bőrradírozok,nem kenem semmi más nyavajákkal magam,odafigyelek,hogy jó étrendem legyen. Alig fogyasztok szénhidrátot.

Mozgok.

Endokrinológusnál is jártam,de semmi rossz nem jött ki a véreredményekből.

Én nem tudom ezt hovatenni.

Mi lehet a gond ha a hormonvizsgálat után jók az eredmények. Mi okozhatja. Rendesen kétségbe vagyok már esve😞😞

Előre is köszönöm a türelmet leírásom elolvasásához,és a válaszokat is.

2021. nov. 27. 16:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Étrended? Sportolsz?
2021. nov. 27. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Próbáltad már mellőzni a tejtermékeket?
2021. nov. 27. 16:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Sportolok,itthon szinte minden nap ezdem,nem vagyok kövér,szinte semmi felesleg ninc rajtam,étrendemre odafigyelek,sok zöldséget és gyümölcsöt eszem. Tejet nem fogyasztok,se tejtermékeket. Na jó,néha sajtot vagy kefírt.
2021. nov. 27. 17:53
 4/9 A kérdező kommentje:

Talán lelki okok? Mostanában elég sokat vagyok ingerült,stresszes. De valahogy ezt elvetném..hisz tini korom óta ilyen vagyok.

Esetleg felkeresem megint a bőrgyógyászt,lássam mit mond a helyzetre.

A fent megemlített női bajom a petefészek ciszták,amiből nekem mind2 petefészkem tele van. Ez is nagyban játszhat,viszont az endos eredményeken ugye semmi rossz érték nem volt,ezért nem értem az egészet.

Fogadjam el,hogy ilyen vagyok és kész? Letudva.. :(

2021. nov. 27. 17:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Fogaid rendben vannak?
2021. nov. 27. 18:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Menj el góckutatasra (fogorvos, fülorrgégesz), esetleg egy allergia vizsgálat se ártana, mert pl glutén vagy hisztamin érzékenység is tud ilyet okozni. A bőrradírt felejtsd el, mert attól csak még több mikrosérülés lesz a bőrödön, ami begyullad, helyette a kémiai hámlasztast, vagy a retinolt próbáld ki. Mikor a hormonokat nézetted, akkor teljesen hormonpanel volt? Tesztoszteron és pajzsmirigy hormonok is? (T3, T4 stb.) Ezek nélkül nem lehet biztosan kizárni a hormonális gondot, főleg, ha a petefészkedben is gond van. A bélflórád rendben van? Fogamzásgátló után nagyon fel tud borulni, lehet érdemes lenne ilyen irányban is vizsgáltatni magad. Azt nem írtad, mit és mennyit iszol? Fontos a sok tiszta folyadék, víz, esetleg gyógytea, cukor nélkül.
2021. nov. 27. 19:51
 7/9 A kérdező kommentje:

Endónál minden volt.

6-os,köszönöm,akkor folytatom tovább a kivizsgálásokat. Csak akad valami.

Próbálok sok vizet meginni. Mivel kávés vagyok,ezért gyanakodtam a benne levő sok cukorra mert úgy szeretem inni,de azt most felcseréltem mézre,azzal ízesítem.

Köszönöm tényleg mindegyikőtöknek,hogy írtok,és próbáltok segíteni ❤

2021. nov. 27. 23:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a bajom.

Dermaroller kezeles es szerummal tudtam kicsit eltuntetni az ujabb pattanasok kialakulasat.

2021. nov. 28. 07:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Tejet, olajos magvakat probald kerulni.

Egyel sok zoldseget es igyal nagyon sok vizet (meregtelenit)

2021. nov. 28. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!