16évesen fogamzásgátló?
Figyelt kérdés
12éves korom óta menstruálok de nagyon erős görcsös fájdalmaim vannak az első 2napon nem is mentem soha suliba mivel nem tudtam felállni és otthon sírtam a fájdalomtól. Viszont előző héten hajlandó voltam elmenni nőgyógyászhoz aki megvizsgált megbeszéltünk mindent és felírta a Lamna fogamzásgátlót mert hogy ezen más nem segít. Most reggel jött meg a mensim ugyhogy ma este kell kezdenem a tabletát. Szerintetek segíteni fog? Van tapasztalatok ezzel a Lamnával? Már holnap érezni fogok valami változást? 16l2021. nov. 25. 06:21
1/5 anonim válasza:
Szia, ugyan abban a cipőben jártam mint te - nekem is elviselhetetlen fájdalom volt minden menstruáció. 15 éves koromban elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és a fájdalom a negyedére csökkent. Megváltás volt! :) Mindenképp próbáld ki, a PMS tünetek és a fájdalom is kevésbé lesznek jelen.
Holnap még nem hiszem hogy fogsz érezni bármi változást. ( Ha esetleg ez a márka nem válik be, 1 hét után érzed majd hogy valami nincs rendben, de ha szólsz a dokinak, ír másikat)
2/5 anonim válasza:
Sajnálatos dolog,hogy az orvosod ahelyett hogy rendesen kivizsgált volna, vagy más szakemberhez irányított volna,inkább felírta a gyógyszert. A fogamzásgátló semmit sem old meg, csak elfedi a tüneteid. Meg lehet hogy más mellékhatásokat is okoz majd. A probléma okát kéne megkeresni és kezelni... A helyedben nem szednék feleslegesen hormont ennyire fiatalon, hanem kivizsgáltatnám a dolgot. Akár endometriózis jele is lehet az ekkora fájdalom. Azt pedig nem gyógyítja a fogamzásgátló.
3/5 Senior Séf válasza:
Mi lett végül? Bevált a tabletta?
4/5 anonim válasza:
Váltsál ilyenkor orvos szerintem.tabletta enyhitheti a fájdalmaidat.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Eddig semmi változás nincsen de még csak ma fogom bevenni az ötödiket. Viszont egyenlőre semmi mellékhatása nincs hála az égnek.
2021. nov. 29. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!