Máshol is ez a gyakorlat a cytologiai leletnél?
Másfél hónapja voltam rákszűrésen, mondta a nőgyógyász, hogy 1 hónap múlva érdeklődjek, hogy megvan-e a vizsgálati eredmény és kérjek időpontot hozzá (az eredményért) Rá is van írva az ambuláns lapra, hogy kontroll 1 hónap múlva.
Az adott orvos már nem rendel a szakrendelőben, másik orvoshoz kaptam időpontot tegnapra. Ő azt mondta, csak akkor kellett volna mennem, ha küldtek volna levelet. Megnézte az ambuláns lapon (amit vittem) és a gépén a cytologiai eredményt, azt mondta, minden rendben; semmilyen papírt nem adott (ambuláns lapot sem)
Este (miután már hazajöttem a nőgyógyásztól) megtudtam, hogy neten én is meg tudom nézni a leleteim.
A cyt.vizsgálati lapon az van:
Kenet értékelhetősége: Értékelhető - De - Egyéb: véres, lobos nyák, cytolysis
Kenet általános minősítése: Egyéb - Gyulladás
Érdekes módon ambuláns lap is van fenn (amit én nem kaptam meg)- Abban az van: Cyt: száma, dátuma és lobos
Nem kellett volna valami gyógyszert felírnia, új rákszűrést csinálnia?
Nem ő lett volna aznap az orvos, csak helyettesített; volt aki felállt és elment amikor meglátta, hogy nem az eredeti orvos jön, hanem ő.
Nálunk úgy van, ha megérkezik az eredmény, amennyiben eltérés van, felhívnak, vagy levelet küldenek.
A lelet alján van egy javaslat kontrollra. Nálam csak gyulladás volt, az volt írva, kezelés után ismétlés.
De van, amikor elég a következő évi rákszűréskor kontrollálni.
Én ambuláns lapot szoktam kapni, de magyarázni nem szokta a leletet. Nekem is volt, hogy utólag láttam, hogy gyulladást jeleztek rajta, nem említette.
(Nem egy szószátyár orvos, nem sokat magyaráz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!