Petefészek policisztákra fogamzásgátló?
A menstruációm elég rendszertelen,nem olyan durva amiket olvastam, hogy valakinek nem jött meg több hónapig,nekem megjött minden hónapban csak volt, hogy késett 14,18 napot illetve 1 héttel előbb jött meg, és volt, hogy annyira fájt hogy elvesztettem az egyensúlyom és hánytam is( kettő ilyen alkalom volt). A hajam évek óta nagyon hullik, illetve pattanások vannak az állam alatti sávban. A nőgyógyász az UH közben közölte hogy policiszták vannak a petefészkemen, és fogamzásgátlót írt ki, amit én nem szívesen szednék be.
Az interneten olvastam, hogy ez PCOS. Endokrinológushoz érdemes elmenni? Hogyan kezelne? A diétán és a sporton kívül létezik a fogamzásgátlón kívül más gyógymód?
Gyógymód nincs, ez egy (nem is egy, több) enzim hiba a petefészken belül az ösztrogén szintézisben.
Tüneti terápia van. A fogamzásgátló egyrészt rendbe tudja tenni a ciklusod, másrészt ha olyan gesztatén van benne, akkor az androgén túlsúlyon is segít, így a hajhulláson, pattanáson.
Testsúlyodról nem írtál, de ha túlsúlyos vagy, a fogyás is segít (tényleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!