Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A jó meleg vizes fürdés...

Summer2 kérdése:

A jó meleg vizes fürdés méghozzá a menstruáciot pár úgy 1-2 nappal előbb?

Figyelt kérdés
2021. szept. 15. 08:25
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem
2021. szept. 15. 08:28
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem...
2021. szept. 15. 08:29
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem
2021. szept. 15. 09:47
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor mivel lehet meghozni? Természetesen
2021. szept. 15. 09:59
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
SEMMIVEL! A mestruació kizárólag a saját hormonrendszeredtöl függ, ezt nem lehet ide-oda tologatni!
2021. szept. 15. 10:51
 6/9 anonim ***** válasza:
32%

Nyilván az a legjobb, ha nem próbálod meg piszkálni, de vannak praktikák. Ezek nem hormonális dolgok, nem tudom mennyire működnek.

Forrás:

[link]

"Népi praktikák a menzesz késleltetésére és előrehozatalára:

A hagyományos módszerekről elmondható, hogy nem megbízható megoldást nyújtanak, vannak, akik esküsznek rá, de sokaknak nem válik be a házi praktika.

Citromlé: talán az egyik legszélesebb körben ismert módszer a ciklus befolyásolására. A hagyományok szerint a menzesz jelentkezésének várható időpontja előtt 4-5 nappal a rendszeres citromlé fogyasztás a menstruáció késleltetését eredményezi.

Paradicsom: egészséges és a vegyes táplálkozás részeként javasolt élelmiszer, ezért bátran kísérletezhetünk fogyasztásával. A hagyományok szerint 1-2 nappal segít a ciklus eltolásában.

C-vitamin: nagy dózisú C-vitamin az érfalakra gyakorolt jótékony hatása révén eltolhatja a ciklust: erősíti az érfalat, antioxidáns hatása is van. Érdemes természetes formájában (zöldség, gyümölcs) fogyasztani, azonban vitaminkészítményként is bevihető a szervezetbe.

Nemcsak a menstruáció késleltetésével próbálkozhatunk, megkísérelhetjük a vérzés jelentkezésének előrehozatalát, hogy még a tervezett program előtt túl legyünk rajta.

Rozmaring tea: népgyógyászati hagyományok szerint a rozmaring tea elősegíti a vérzés jelentkezését, a hormonális egyensúly felborítása nélkül. Napi 1 csésze teát javasolnak, melyet 1 teáskanál rozmaring levél és 4 dl víz használatával tudunk elkészíteni.

Meleg fürdő: tágítja az ereket, alhasi vérbőséget okoz, tehát az előrehozásban segíthet. Ráadásul egy kimerítő nap után a relaxációt is elősegíti. Nyugodt szívvel kísérletezhetünk alkalmazásával.

Torna: például az Aviva torna segít a rendszertelen ciklus helyreállításában, illetve a menstruációs vérzés jelentkezésében."

2021. szept. 15. 13:58
 7/9 anonim ***** válasza:
83%
A 6-os által javasolt "módszereknek" CSAK ANNYI a hibája, hogy egyik sem müködik.
2021. szept. 15. 14:08
 8/9 anonim válasza:
0%
Mindenben van valami rossz bennem például a hibák hiányoznak 🤘
2021. szept. 15. 14:22
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Ha elolvastad írtam, hogy nem tudom mennyire működik. Én legalább vettem a fáradságot és kerestem választ. Ezt hozzáteszem a kérdező is megtudta volna találni. Viszont kezd unalmas lenni, hogyha valaki tényleg próbál választ adni a kérdésére akkor azt lepontozzák vagy leszólják feltehetőleg anélkül, hogy elolvastad volna amit írtam. Nem mondtam, hogy próbáltam őket, jeleztem nem tudom mennyire működnek.
2021. szept. 15. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!