Mi a helyzet most a hálapénzzel?
Nőgyógyászati műtétre készülök állami kórházban. A kezelőorvosom végig nagyon rendes és segítőkész volt, őszintén hálás vagyok neki már most is az eddigiek miatt, de biztosan a műtét körül is minden rendben lesz.
Szóval szeretném kifejezni neki a hálámat, de úgy tudom, hogy már bűncselekménynek számít adni is és elfogadni is. Viszont hallottam olyat is, hogy a nőgyógyászattal kivételt tettek (de lehet, hogy ez nem igaz).
Mi mostanában a helyzet? Szabad adni? Nem veszik rossz néven a dokik?
Semmiképp sem szeretném, hogy kellemetlenül érezze magát.
Köszönöm a normális válaszokat!
Nincs kivétel. Az más kérdés, hogy mivel az is büntetendő, aki adja, így senkinek se érdeke beköpni az orvost.
A minimálbér valamekkora része adható ajándék formájában, ami kb. 8000 Ft.
Bocs, tényleg, tévedtem. 8000 párszáz forint adható. Minimálbér 5%-a.
Persze nem az orvos köp, hanem pl egy ápoló, aki meglátta, és baja van az orvossal. Sok a gonosz ember. Vagy tegyük fel, egy rosszul sikerült műtét után, a teljesen sokkban lévő beteg -még ha magát is bajba sodorja- akkor is elmondja a szomszédnak, barátnak, aki a családnak, és már tudja is mindenki. Ezért mondta egy orvos ismerős, hogy ő nem fogadja el. Igaz, ő amúgy sem fogadta. Régen csináltak olyat, hogy ajándékba tették, stb. Mostmár viszont fél a beteg is, és nem szokták. Ő piát, csokit szokott leginkább kapni, vagy mézet, friss gyümölcsöt.
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
Szerencsére január óta eddig nem szorultam kórházi ellátásra, így tapasztalatom nincsen. Hallottam, hogy a nőgyógyászoknál volt felháborodás a kismamák részéről, hogy nem szülhetnek a választott orvosuknál, ezért gondoltam, hogy itt kivételt tettek (de akkor tévesen).
Természetesen nem szeretnék kellemetlenséget okozni a dokinak, úgyhogy akkor inkább hanyagolom :)
Itt van pont egy mai hír. Két orvost vittek el bilincsben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!