Barna menstruáció normális?
Sziasztok!
16 éves vagyok, eddig is rendszertelen volt a menstruációm, 2-3 hónapok is kimaradtak.
Tegnapelőtt jött meg 2 hónap késéssel
A szokásoshoz képest gyengébb és bordó, sötétbarna színe van, eddig mindig élénk prios volt
Lehet valami komolyabb bajom?
Júniusban kaptam Pfizer oltást, ahhoz lehet köze?
Valaki hasonló tapasztalat?
Te orvoshoz fordultál vagy helyreállt?
Nem ,még. A héten fogok menni orvoshoz ,most először nőgyógyászhoz ,majd Endokrinológushoz. Mindenképp leírom ,hogy nálam mi volt a gond.
Hány napja /napot volt nálad ez a probléma ? Nekem lassan két hete mindennapos..
Magas az ösztrogén szint. A professmzteron pedig alacsony.
Ez az ösztrogén dominancia Minden fiatal nőt érint, ennyire hatással van környezet a hormon háztartásra.
Az oltásbak ehhez közé nincs. A nők többségét érinti ez a probléma
Én az orovosok pàrtján állok és nem nézem le a munkájukat
De egy valamit biztosan tudok, a nőgyógyászokat ez a téma nem érdekli kivéve ha gyereket akar vállalni a nő. Na akkor ír fel valamit vagy kivizsgálja részletesebben. Mármint erre az alacsony progeszteron szintre gondolok. Lehet van rá nyomós okuk.
Nekem a menstruáció elején van ilyen barnás pecsételő vérzés, utána két napig normális piros a menstruációm utána megint kezd barnás lenni. Hébe hóba.
Ezenkívül nekem rendszeres és mindig kiszámítható a ciklusom.
A melleimben van fibroadenoma már öt éve.
Biztos hogy magas az ösztrogén szint nálam.
Voltam magán nődokinál is, nem ajánlott semmit. Ez a téma érdektelen nekik, kivéve H ezek mellett gyereket akarsz és nyilván nem jön össze. Akkor figyelmbe veszik ezeket a panaszokat.
25/N
100%ban igazad van utolsó ,nekem még folyamatban van a teljes kivizsgálásom ,és valszeg fogamzásgátlót fogok csak kapni..
De a doktor szó szerint azt mondta ,hogy ezzel a problémával nem indokolt nyomósabban foglalkozni addig ,amíg nem szeretnék ráállni a baba témára.
Szóval ennyit erről ,kicsit csalódott vagyok..
Nem elfedni akarom a bajaimat ,és műmensit akarok ,hanem szeretném ha teljesen rendben lennék..
Az alacsony progeszteron szint okozza a barnás vérzést. Valószínűleg nincs ,nem volt teljes peteèrès.
Tehát a hormon háztartáshoz van köze, az oltás abszolút nem befolyasolja ezt.
Ne az oltásban keresd a hibát,hanem az èletmódodban.
Mennyire figyelsz oda a táplálkozásra?
Szoktál takarítószerrel kesztyű nélkül érintkezni?
Vettél már be eseményi utáni tablettát?
Sportolsz valamit?
Persze ha ezt a kommenteket egy doki olvasná lehet csak kinevetve.
Inkább egy nőgyógyászt kèrdezz, mit javasol.
Ha csak fogamzásgátlót ír fel, én azt nem javasolnám.
Mert jól írtam fentebb, csak a szőnyeg alá lenne soporve a gond, és csak a tünet lenne kezelve.
gyakran a fogamzásgátlókkal akarják a problémákat megoldani. :(
De tudom, hogy vannak lelkiismeretes dokik is, csak sokat kell utánuk kutatni, magán orovosok között.
Utolsó ,6os vagyok.
Ahogy írtad ,a progeszteronommal van gond emellett a cukorszintem is magasabb egy kissé ,mint a normális.
Még lesz pár hormonvizsgálatom..
Próbálkozok az életmódváltással ,de úgy érzem ,hogy az önmagában nem fog segíteni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!