Miért lett ilyen hosszú a menzeszem?
Ebbe semmi abnormális nincs.
A klimax meg jön amikor jön. Úgysem tudsz mit tenni
Kérdezd meg a nőgyógyászod. Ha vizsgálattal nem talál semmit, akkor bizonyára hormonális probléma/változás.
Nekem évente egyszer-kétszer nagyon meg tud változni a menzeszem lefolyása, hol ilyen, hol olyan. És huszonéves korom elején volt nekem is olyan, hogy az addig egyhetes menzeszem 10 naposra bővült, ez már nekem is sok volt, minden hónap egyharmada, hát köszi... Elmentem nőgyógyászhoz, nem talált semmit, kijelentette hogy hormonális, és fogamzásgátlót írt fel, hogy azzal majd normális lesz. Baromságnak tartottam, mert a bogyóval is csak addig jó, amíg szedem, a tartós szedése pedig ki tudja milyen problémákat okoz, a hormonrendszerem csak még jobban megsínyli. Szóval ez csak a tünetek elkendőzése, ami ráadásul még ronthat is az alap problémán.
Úgyhogy hagytam a fenébe, nem szedtem, és szerencsére pár hónap alatt a ciklusom megint változott egyet, és visszaállt normálisra.
Nekem nem ajánlom, hogy ne törődj a dologgal, én is csak azért tettem, mert a vizsgálat nem mutatott "kézzel fogható" bajt, a "megoldás" pedig egyértelműen nem volt megoldás, így több lehetőségem nem nagyon maradt.
Egy vizsgálatra azért menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!