Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lányok/nők! Mi a teendő ez...

Lányok/nők! Mi a teendő ez esetben?

Figyelt kérdés

Előző hónap elején a menstruációm csak barnás volt, és tartott mindössze kb 3 napig. Ebbena hónapban elmaradt. Nem biztos, hogy van összefüggés a kettő között, de mostanában sokszor fázok fel. Annyitól is, ha egyszer papucs nélkül megyek ki a szomámból, úgyis, ha van rajtam zokni, pedig nem jéghideg a padló kint. Most megint csíp lent, nen csak pisiléskor.

Ha van összefüggés q kettő között, mi a teendő?

Ha nincs, akkor meg mit csináljak, h ne fázzak fel, és ne csípjen odalent?

(A menstruációm még nem nagyon állt be, de hónap elején szokott lenni, erős alhasfájással, és erős vérzéssel)

2021. aug. 9. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Erősen kétlem, hogy összefügg egymással a kettő.

A felfázás miatt keress fel egy urológust. Nem normális, hogy ennyiszer felfázol.

A menzesz tekintetében az az általános "szabály", hogy ha egymás után 3 hónapon keresztül kimarad (vagy nagyon eltér a "szokásostól), akkor kérj időpontot nőgyógyászhoz.

2021. aug. 9. 21:37
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Urológus és nőgyógyász - 1-es válaszoló jól összefoglalta.

Hány éves vagy? Van gyermek nőgyógyász is. Engem 14 évesen vizsgáltak meg először - végbélen keresztül.

Ui: de kenetvétel is volt méhnyakból (fémeszköz nélkül.) Hormonális eltérés miatti okokból kellett kivizsgálni. Női orvos volt szerencsére.

2021. aug. 9. 21:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
a felfázásnak semmi köze a hideghez. ez egy bakteriális fertőzés. amikor wc után (meg fürdés után) töröd magad ott lent, mindig punci-fenék irányba törölj. a felfázás leggyakrabban úgy történik, hogy kakibaci (E. coli) kerül a húgycsőbe, leggyakrabban akkor ha fenék-punci irányba történik a törlés. orvoshoz menj mert ha nincs kezelve, nagyobb baj is lehet. igyál sok vizet addig is! mostantól nagyon tisztán kell tartanod magad ott lent. intim mosakodót használj (lactacid femina pl, de a dm-nek is van saját márkása), nyilvános wcben használj nedves intimtörlőkendőt, és vigyázz, nehogy felcsapjon a víz a wcből!! ha tampont használsz, csakis tiszta kézzel tedd fel!! érdemes tartani egy csomag törlőkendőt magadnál.
2021. aug. 9. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ártana elmenned nőgyógyászhoz. Én is voltam úgy hogy felfáztam, aztán nőgyógyász megállapította hogy hüvely gyulladásom van, de a gyógyszer szedésével pár nap alatt elmúlt.
2021. aug. 9. 21:49
 5/6 anonim ***** válasza:
63%

Fogyás-hízás is okozhat rövidebb vagy kimaradó menzeszt.

Illetve a sok fekvés, ülés.

2021. aug. 10. 10:53
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Lehet elmegyek orvoshot a felfázás miatt, de szerencsére megjött ma:D

2021. aug. 10. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!