Menstruációs kehely vélemények, tapasztalatok?
Sziasztok, remélem jó a kategória. Vegyesek az érzéseim a kehely felé. Aki próbálta mit gondol, tényleg megbízható? Illetve mennyire higiénikus? Nem problémás a tisztítása? Mivel lehet fertőtleníteni? Hogy lehet méretet választani?
Előre is köszi, ha akad olyan aki válaszol 🙂
Méretet úgy választasz, hogy elolvasod az adott márka ajánlását, van szinte mindegyiknek táblázata, abból kiválasztod, hogy neked melyik az ajánlott. Ez sajnos még nem minden, mert elképzelhető, hogy neked az adott márka nem jó. Ezt eldönteni csak egy módszerrel tudod: teszteléssel. Nekem aránylag szerencsém volt, a második próbálkozásra megtaláltam az igazit.
Az első is tartotta, amit ígért, nem szivárgott, nem volt rossz, de valahogy olyan hülye érzés volt. A másodikkal teljes mértékben elégedett vagyok.
Tisztítani elég egyszerű: kimosod sima vízzel. Fertőtleníteni 2-3 naponta szoktam, de azt írják, hogy ciklusonként egyszer kell. Forró vízben 3 percig "főzni". Tényleg 3 percig, nem több, nem kevesebb, szóval stopperrel mérem. Azt hiszem, a mikrót is ajánlják, de ez engem nem érdekel, nincs mikróm.
Rendkívül megbízható.
utolso
senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy hasznald, akkor minek nyilvanitasz velemenyt?
azt tudtad, hogy a tampon sokkal rosszabb, mert olyan anyagokat juttat a szervezetedbe, amelyek karosak az egeszsegedre?
szep napot!
Ahogy elnézem találkozott a két problémám. A tisztítási részét nem tudom, hogy mennyire egészséges, a tamponok meg tartalmaznak káros dolgokat.
Minden esetre köszönöm a válaszokat!
Én szeretem, hogy nincs gondom vele, mindog kéznél van és pl. nem kell nyilvános helyen diszkréten elővenni, mint az egyéb termékeket cserekor. Az is jó, hogy egyből megy a tartalma a WC-be, nem érlelődik még a kukában. A kapacitása is nagyon sokat segít, mert kb. 2-3 nagyobb tamponnyit is bír a nagyobb fajta kehely.
Hátránya hogy a csere valóban nehezebb, de bele lehet jönni. Én összessegeben nem bántam meg, hogy erre váltottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!