Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért néznek arra úgy mint...

Miért néznek arra úgy mint egy űrlényre, akiről kiderül hogy még sose volt nőgyógyásznál?

Figyelt kérdés

1-2 évente el kell menni üzemorvoshoz, ott mindig elhangzik a többi kérdés mellett, hogy mikor volt utoljára nőgyógyásznál. Mondom, hogy még sose voltam, erre mindig úgy elképed a nő, mintha valami csodabogár lennék. Munkatársaknál dettó ez van, ott is mesélik ki mikor hol volt, én mondom, hogy még sose voltam, erre úgy néznek rám, mintha valami istenkáromlást követtem volna el.

Mindig pontosan 26 naponként jön meg, nem érzek semmilyen fájdalmat, a fejem se fáj soha (ezt csak azért írom mert mások gyakran panaszkodnak hogy ilyenkor szinte "fetrengenek a fájdalomtól"), sose vagyok beteg, háziorvoshoz sose járok (a nevén kívül azt se tudom hogy néz ki az illető), üzemorvoshoz is csak azért mert kötelező, de ott is vérnyomás, szív, látás meg amiket néz minden rendben. Nem értem miért is kéne orvoshoz járni, ha egyszer nincs semmi baj, meg főleg miért kell ezen elszörnyedni. Inkább örülnének hogy annyival kevesebb a munkájuk.

41N

2021. aug. 8. 12:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%
Kérdezem a sok okostól, hogy minden más szűrésre eljár,mert van vagy ezer féle rák. Ugye nem? Nem visz el a nőgyógyászati daganat,mert meghalsz leukémiában, agydaganatban és a végtelenségig lehetne sorolni. Ennek úgy van értelme, ha minden féle rákot ki lehet zárni. Úgyhogy ne ítélkezzetek,mert nem vagytok különbek!
2021. aug. 8. 15:26
 12/23 anonim ***** válasza:
76%
#11, nem mindegyik szűrhető és gyógyítható ilyen könnyen.
2021. aug. 8. 15:58
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
#11 nyilván mindenféle rákot nem lehet ilyen könnyen szűrni, meg sok olyan van, amit bizonyos életkor előtt felesleges is. Pl az emésztőrendszeri daganatok 40-50 éves kor előtt annyira ritkák, hogy felesleges emiatt fiatalon szűrésekre járni(hacsak nincs valami erre utaló tüneted). Én pl minden évben járok melanoma és méhnyakrákszűrésre, mellemet is meg szokta tapizni az orvos, hogy nincs-e csomó benne. Ezek a ráktípusok nagyon könnyen képeznek áttéteket, ezért fontos őket időben kiszűrni.
2021. aug. 8. 16:20
 14/23 anonim ***** válasza:
67%
Én is csak 4X voltam életemben, 40 évesen. De ha nem lett volna semmi bajom, sosem mentem volna.
2021. aug. 8. 16:57
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

A kérdező egyáltalán nem számít ritkaságnak; elég, ha csak az ismerősi körömre gondolok: 50-55 évesen sosem voltak még, többen pedig 8-10-15 éve nem. Konkrétan szülés óta. És csupa (több)diplomásról beszélek. Mondjuk én sem vagyok egy orvoshoz járkálós típus. Nagyanyáink meg életükben sem jártak, mert nem is volt hová.

Szóval, kedves kérdező; nem számítasz ufónak.

2021. aug. 8. 17:42
 16/23 anonim ***** válasza:
26%
15-nek. Végre egy értelmes, kultúrált, nem lekezelő vagy bunkózó vélemény.
2021. aug. 8. 17:47
 17/23 anonim ***** válasza:
3%
Tegyuk hozza, egy elmaradott orszagban.
2021. aug. 8. 17:54
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ki mennyire emberséges és hogy nyilvánul meg mások felé, semmi köze az elmaradottsághoz, az személyiség kérdése.
2021. aug. 8. 17:58
 19/23 anonim ***** válasza:
38%

A HPV fertőzés törülközővel, mosdószivaccsal, stb .is átvehető.

Kevés daganatot lehet ilyen szépen kiszűrni , mint ezt. Sajnos évente még mindig több százan belehalnak egy olyan daganatba, amit oltással meg lehet előzni vagy nagyon hamar ki lehet szűrni.

2021. aug. 9. 12:31
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

19:

1. Ki a fene használja más fürdőszivacsát, törölközőjét...?

2. Az oltás csak néhány hpv törzs ellen véd, így az a félmondatod, hogy "oltással meg lehet előzni" sajnos nem igaz. Ha igaz lenne, ez a daganat típus el is tűnt volna már.

2021. aug. 9. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!